Екшън в Грамада вдигна на крак полицията в Благоевград

03 Юли 2018 | 20:51
0 коментара
Общество

Благоевградчанка е нападната пред погледа на 12-годишната си дъщеря от своя съседка, с която живеят на един етаж. Инцидентът стана вчера около обяд. Двете фамилии делят третия етаж на жилищна кооперация в кв. „Грамада”, в района до градинката зад училището.

Зоя Драгова, която е служителка във ВиК, излизала с дъщеря си София на разходка, когато на входа на двора се разминала със съседката си Наделина. По думите на дъщерята София при разминаването по стълбите, преди да излязат на улицата, съседката наплюла в лицето майка й и й ударила шамар без видима причина. Между двете възникнал скандал, който прераснал във физическа саморазправа.

Първи на помощ на Зоя се притекли нейните родители, които по същото време си били у дома, Наделина пък се обадила на мъжа си Тони, който пристигнал от местоработата си в голям магазин за строителни материали, както и нейните родители. Виковете от сбиването с над 10 участници се чували из квартала.

Сигнал за масовия бой е подаден на тел. 112, своевременно на мястото пристигнали служители на полицията и скандалът е прекратен. При сблъсъка са пострадали бабата и дядото на Зоя Драгова – 81-годишната Зоя Ангелова и съпругът й Георги. Спешен екип пристигнал на мястото за оказване на първа помощ на пострадалите. Обстоятелства, довели до свадата и последвала физическа саморазправа, се изясняват от служители на Първо РУП – Благоевград.

След инцидента дядото и бабата бяха останали у дома. Те превъзмогнаха шока от случилото се и силно притеснени разказаха: „Надя нападна първо внучката Зоя, заплюла я в лицето, а после и дъщерята Въси. В двора неочаквано се струпаха мъжът на Надя – Тони, сватба още не са направили, нейните родители Иван и Ваня, свекър й Кирил, чичото Ганчо и други. Стана страшно, по чудо не стана убийство, удряха ни с дъски и колове, изпочупиха всичко в двора. Вижте в какво е превърнат дворът ни, изпочупените стъкла са навсякъде, масата е потрошена, клетката на заека, това е храната му, дръжката на входната врата също е повредена… Ние със съпругата ми Зоя бяхме седнали на пейката, когато чухме виковете, дойдохме насам и ето тук нея я блъснаха и падна на земята… Нахвърлиха се и върху мен с юмруци, но аз съм физически по-здрав. Пристигналите мъже скочиха с псувни и юмруци върху нашия зет Бойко, той се отбраняваше, доколкото можеше… Посегнаха и удариха дъщеря ни Въси с дърво по главата, удряха и с този кол, изпочупиха всичко. Тези мъже дойдоха тук заради една разправия и по чудо не ни убиха, страхуваме се за живота си”, заключи с тревога Георги Ангелов, който 33 години е бил шофьор в бившето предприятие „Булгарплод” – Благоевград.

„Удариха ме със сила и ме блъснаха на земята, цялото тяло ме боли, най-много главата и кръстът, още треперя, не мога да се успокоя и да си вляза вътре в дома, живеем със съпруга ми Георги на първия етаж. Този скандал не е за първи път, случва се за пореден път”, притеснено разказа и бабата Зоя.

Случващото се изуми живеещите в квартала, пострадалата Вася Драгова е уважаван педагог, работила е като учител по физическо възпание в Четвърто ОУ – Благоевград. Фамилията на тяхната съседка Наделина също е позната сред съкварталци, майката Ваня е дългогодишна медицинска сестра в Благоевград.

Това е вторият случай на съседски скандал между жени в кв. „Грамада“ само за месец, при предишния родственица нападна жената на братовчед си с брадва и разряза лицето й. Тогава също по чудо скандалът нямаше фатален край.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP