Екшън в Белица: Вандали вилняха в заведение на активист на ГЕРБ

04 Май 2020 | 10:01
0 коментара
Криминално

Заведението на основателя на ГЕРБ – Белица Георги Андреев осъмна вчера изпочупено. Вандалският акт е извършен в събота срещу неделя през нощта. Изпочупени са всички стъкла на обекта, както и част от имуществото вътре в него.
На потрошеното заведение попаднал собственикът вчера сутринта. Той отишъл да провери в какво състояние е обектът, след като на сутрешния брифинг обявиха, че се обмисля отварянето на заведения, които имат тераси или външни пространства.
“На този етап нищо не мога да коментирам, но се надявам разследващите органи да си свършат работата”, каза зетят на Андреев Иван Стойчев, който е и лидер на ГЕРБ – Белица. Той сподели, че това не е единичен случай на посегателство срещу тъста му, и припомни, че два пъти крадци нахлуват в дома му, припомни още кражбата на автомобила му, кражбата на банкови карти и изтеглените от тях пари, както и най-пресния случай отпреди около половин година, когато вандали отново изпочупили вратата на заведението.
За случая е подаден сигнал в полицията, извършен е оглед на място, работи се по установяване на извършителите. Уведомена е и Районна прокуратура – Разлог.
“Звънях на 112, отидох до полицията, казах на органите, те казаха да чакам и след малко пристигнаха. Направихме жалба и протокол – заведението е застраховано. Разпитаха ме горе-долу дали се съмнявам в някого, казах, че имам съмнения, но като нямам доказателства, не мога да кажа”, заяви пред tvevropa Георги Андреев.
В района на заведението има видеонаблюдение и собственикът се надява извършителите да бъдат разпознати от камерите.
“Аз казах, че има и кръв по стъклата – не знам, не казаха нищо. Казаха, че ще видят камерите, и ето тук има камера – би трябвало да проследят по камерите и да установят нещо”, заяви още Андреев.
Щетите, нанесени от вандалите, възлизат на хиляди левове. Стойността им е в процес на установяване.

Добавете Вашия коментар

TOP