Екшън на „Кулата“! Баща и син удряни жестоко с палка след безобиден въпрос

07 Март 2020 | 12:18
0 коментара
Криминално

Граничен полицай от ГКПП Кулата нападна баща и син, и с палка буквално смаза китките им.

Инцидентът станал около 18.30 часа вчера в близост до кантара на граничния пункт на влизане от Гърция.

Заради дългата опашка и мудното придвижване, шофьори на камиони надували тромби и клаксони, за да активизират митничарите и полицаите работещи на пункта.

Уморени и силно изнервени, заради дългата опашка били и Валери Андреев и синът му, работещи към превозваческа фирма в Сандански. Те били най-близо до кантара на пункта, затова слезли да попитат служителите защо толкова се бавят.

И ето какво разказва пред struma.com Валери: Километричната опашка, на която се редихме с часове буквално изнерви всички, чакайки дълго колеги шофьори, както и ние разбира се започнахме да надуваме клаксоните и тромбите, за да се разработят по бързо хората на пункта.

Слязохме от колата да попитаме, какво става и защо така се бавят. Дойдоха митничар и граничен полицай, започнахме да си говорим, в такава ситуация всеки е нервен, особено като няма логично обяснение защо работят мудно. Към нас дойдоха други гранични полицаи и буквално ни обградиха, спорът не беше нито застрашителен за тях, просто говорехме по разпалено.

Изведнъж от трасето за влизане в Гърция страховито се спусна полицай, който не попита абсолютно нищо, а със страшна злоба стовари палката върху ръката ми, с която обяснявах нещо на негов колега, после направи същото и със сина ми. Буквално онемях, ръката ми се поду, а пък на сина ми, май е пукната костица на китката. Затова днес си вадя медицинско и ще си търся правата в съда, заяви Валери Андреев.

Направихме опит да разберем кой е нападателят с палката, но засега е неуспешен, тъй като случката е по време на вчерашна смяна, чиито служители днес почиват. В. Андреев, обаче е категоричен, че ще разпознае полицая. Факт е, че заради световната епидемия и страха от разпространение на заразата с коронавирус, контролът по граничните пунктове е силно засилен. Напрежение има навсякъде.

В Гърция в близост до ГКПП Кулата, в село на 18 километра има протести заради бежанците, което също създава напрежение за шофьорите по пътищата им, обаче на Промахон проверките се извършват много по бързо, отколкото на българския граничен пункт, разказват шофьори./Бг новини/

Добавете Вашия коментар

TOP