Ексхумация в Разлог: Скандален смъртен акт извади от гроба Васил Марценков за аутопсия

02 Септември 2017 | 15:42
0 коментара
Общество

12 дни след погребението на 57-годишния Васил Марценков от Разлог бе изваден от гроба за аутопсия, заради скандален смъртен акт. 

Ексхумацията се извърши вчера към 08:00 часа на гробищния парк в Разлог по разпореждане на прокуратурата и под ръководството на разследващ полицай, който води досъдебното производство за пътния инцидент. Районът на гробищата бе охраняван от полицаи, където с разкопаването на гроба се заеха няколко роми.

Трупа бе транспортиран и конвоиран от полицейски служители на РУП-Разлог в моргата на разложката болница, където софийски съдебен лекар направи аутопсия, за да излезе обективната истина. Има ли връзка между катастрофата и смъртта на покойния? След което бе върнат пак обратно в гроба.

Според източник на Pirinsko.com до допълнителна аутопсия се стига заради това, че е получен смъртен акт, на който писало, че Марценков е издъхнал от заболяване, което провокирало разследващите полицаи и роднини да поискат от прокуратурата Ексхумация.

Припомняме, че на 16 август около 16.05 часа при пътнотранспортното произшествие на улица „Годлевски път“ в Разлог между строителна машина /фадрома/, управлявана от 52-годишния Т. Захов - Дънчето , който по необясними причини бе навлязъл в насрещната лента за движение и блъсна мотоциклет с 57-годишния Васил Марценков от Разлог.

В резултат на инцидента Марценков бе с фрактура на две ребра, спукан далак и спукан череп с опасност за живота в столична клиника. Въпреки усилията на медиците в „Пирогов“, където беше транспортиран часове след катастрофата, той не е успял да се пребори за живота си. На 20 август семейството, близки, роднини и приятели го изпратиха в последния му земен път.

Добавете Вашия коментар

TOP