Ексдепутатът Митко Захов отстранен от конкурса за покрития пазар на Петрич

30 Август 2017 | 22:34
0 коментара
Общество

Комисията за избор на изпълнителя, който ще построи покрития земеделски пазар в гр. Петрич, най-изненадващо предложи на кмета Димитър Бръчков да отстрани от конкурса фирмата на бившия депутат от ГЕРБ Митко Захов „Монолит-21-Андонов и Захов“ ООД заради презастраховка от негова страна, с която включил в офертата 3 бр. единни европейски документи за обществени поръчки, издадени както на името на ООД-то, така и на ДЗЗД „Монолит Винстрой“ и на „Винстрой“ ООД.

„В тази връзка възниква неяснота кое лице е участник в процедурата, тъй като върху опаковката на офертата е посочено „Монолит-21-Андонов и Захов“ ООД като лице, подаващо офертата, а в опаковката е представено споразумение за съдружие /Дружество по ЗЗД/, ЕЕДОП от ДЗЗД „Монолит-Винстрой“ и ЕЕДОП от „Монолит-21-Андонов и Захов“ ООД и от „Винстрой“ ООД, както и справка за вписване на дружество по ЗЗД „Монолит-Винстрой“. В същото време според справка в Търговския регистър в правния мир съществуват и „Монолит-21-Андонов и Захов“ ООД, и „Винстрой“ ООД“, опитала се председателката на комисията – мл. експерт в общината инж. Катя Стоянова, да обясни какъв хаос от фирми е открила в офертата на Захов. Според категоричното й становище тези несъответствия не могат да бъдат отстранени по никакъв начин, поради което Захов трябва да бъде изхвърлен от конкурса.

При това положение за строежа на пазара, чиято прогнозна стойност е 1 031 333,33 лв. без ДДС, участие в надпреварата продължават 2 регистрирани в София консорциума и дупнишката „Стройкомерс“ ЕООД.

„Бул Еврометал“ ДЗЗД /включващ „Булинвестстрой груп“ ЕООД на Владко Михалков и „Еврометал строй“ АД на Владимир Димитров/ и „Пазари Петрич“ ДЗЗД /съставен от „Кари-10“ ЕООД с управител Георги Савов и „Менкаура“ ЕООД на Димитър Атанасов/ също имат пропуски в документацията, но от вчера им тече 5- дневен срок да ги оправят. „Стройкомерс“ ЕООД също бе върната на поправителен, за да прецизира дали посочената в документите й „Анкер Груп“ ЕООД /фирма, регистрирана от Стойко Назъров от с. Първомай с 50 лв. капитал/ ще бъде подизпълнител, или ще участва в поръчката като трето лице, чийто капацитет „Стройкомерс“ ЕООД ще използва.

Припомняме, че по проект новият кооперативен пазар на Петрич ще предложи общо 136 търговски места, ще има и паркинг с 25 места.

ВАНЯ СИМЕНОВА/ в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP