ЕХО ОТ ЗАТВОРА! Осъдените полицаи за смъртта на Чората, с обръщение към цяла България!

09 Юни 2019 | 18:00
2 коментара
Общество

Петимата осъдени благоевградски полицаи по случая "Чората" излязоха с обръщение към всички българи по повод присъдите си. Точно преди 8 години те чуват от съда, че са невинни, но след това са признати за виновни.

Ето какво пишат те:

СКЪПИ КОЛЕГИ ОТ МВР, ПРИЯТЕЛИ ОТ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ, УВАЖАЕМИ БЪЛГАРИ.

Благодарим Ви, от цялото си сърце и душа за Камбаната, която бие пред Храма на Българската държава.

14 години, Ние, Български полицаи, търпим стоически униженията на наказателното преследване срещу законната полицейска операция, в която участвахме на 10.11.2005 г. заедно с още 30 колеги от РДВР Благоевград.

Операция, в която изпълнихме обществения си дълг към Родината, проведена по разпоредени мерки на Главния прокурор против търговията и разпространението на наркотици и сексуалната насилствена експлоатация на млади български момичета. Защото българския народ е определил търговията с наркотици и търговията с човешка плът за престъпление.

Смъртта на Ангел Димитров “Чората” няма връзка с нашите действия по време на задържането му. В нито един момент от минутите, в които се проведе операцията, не сме имали дори и съмнение, че живота му е в опасност. Употребената от задържащите го сила е не само допустима, а и изисквана от закона в този случай, предвид поставените задачи и оказаната съпротива от лицето. Преминахме 4 съдебни инстанции, при които чухме тежки присъди, за да уважи съда многократните ни искания за допускане на независима съдебно-медицинска експертиза.

Благодарим на Прокурор Начев, който не се преклони пред натиска и не повдигна указваното му от съда обвинение!

Благодарим на Прокурор Веселин Стоев от ВАП, за това, че отстоя правото ни на справедлив и безпристрастен съд, което не бяхме получили.

Благодарим на др. Томас Янг от САЩ, който разкри огромните лъжи на петорната СМЕ, водена от проф. Стойчо Раданов, използвани, за да се води това дело срещу нас - че е имало побой, черепно-мозъчна травма и руптура на аортата, каквито травми категорично и безспорно е ясно в момента, че няма.

Благодарим на българските лекари, които запазиха професионалното и човешко достойнство, като опровергаха категорично лъжите на проф Раданов.

Благодарим на Българските магистрати, които не преклониха професионалната си доблест и не се подчиниха на мракобесието.

На този ден 09.06.2009 г., преди точно 8 години, съдиите от ВКС Блага Иванова и Пламен Петков ни признаха за невиновни и ни оправдани по повдигнатите обвинения - Чухме истината, че при задържането на АД не сме извършили умишлено убийство, като бяхме със същото обвинение - както и сега - че с побой на АД е причинена черепно-мозъчна травма и руптура на аортата.

Днес сме в затвора, като съдиите от ВКС Ружена Керанова, Валя Рушанова и Невена Грозева, незаконосъобразно и несправедливо потвърдиха първоинстанционната присъда на СВОС от 2008 г., издадена единствено въз основа на експертизата направена от проф Стойчо Раданов и проф Цанка Юрукова. А след това са направени 5 други медицински експертизи - от 17 български лекари, водещи специалисти, които отричат категорично първоначалното поръчково заключение и казват - действията на полицаите нямат връзка с настъпилата смърт. Не разбираме защо сме осъдени по този унизителен начин - Ние не сме извършили убийство. И тези съдии признаха установеното по делото, че Не е нанасян побой, че няма черепно-мозъчна травма, че няма руптура на аортата! Никой от нас, дори и задържащите го, в нито един момент не сме имали мисъл, че има вероятност да бъде наранено лицето по начин опасен за живота му. Невинни сме, а сме осъдени като един - полицаи - умишлени убийци. Ще издържим и ще запазим достойнството и честта на български полицаи.

14 години вървим с Вярата в Българската държава.

Главният прокурор г-н Сотир Цацаров подкрепи вярата ни. Сега съдбата на Правдата в името на Народа се намира в ръцете на 5 български съдии изправени срещу наркомафията. Бог да пази България! о.р. Мирослав Писов о.р. Иво Иванов о.р. Борис Механджийски Янко Граховски Георги Калинков Затвора гр. Бобов дол 08 май 2019 г.", пишат те.

Мирен протест в подкрепа на петимата осъдени благоевградски полицаи по случая "Чората" ще се проведе днес в София. Организиран е от инициативен комитет, като се присъедини и Синдикалната федерация на служителите в МВР.

"Полицаите не са убийци" е мотото на протеста, който ще започне в 11 часа пред църквата "Света Неделя" - срещу Съдебната палата.  Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджийски, Янко Граховски и Георги Калинков на 19 април получиха по 7 г. затвор и изтърпяват присъда в Бобов дол за смъртта на Ангел ДимитровЧората, починал при задържане на 10 ноември 2005 г. Петимата внесоха искане до ВКС за възобновяване на делото.

На 31 май това направи и главният прокурор Сотир Цацаров.

На 14 юни е заседанието на ВКС, на което ще стане ясно дали ще бъдат уважени исканията за ново разглеждане на делото. Преди месец в Благоевград имаше многохиляден протест в защита на петимата полицаи. Миналата неделя в тяхна защита в Кьолн излязоха и българи, живеещи в Германия. БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

 

Добавени коментари

Кук публикува:
10 Юни 2019 | 09:34
Поне пиши на кирилица бе боклук ,да ти е.. майката изродска!
chaki публикува:
09 Юни 2019 | 21:40
zatvor za chengetata zashto kato go utrepaha sa go kachili v lineikata zashto za da se prekrie edno ubiistvo a tezi veni deto sega plachat kato malki pikli v zatvora zashto ne si kazaha istinata a hodeha po akala na bolniq mozak pisov hajde sa neka da polejat malko i kakto razbiram celiq zatvor gi obijda i psuva

Добавете Вашия коментар

TOP