Е това е! 10 000 евро за Пенка, вегани я искат за лице на ресторанти, Бай Иван я дава на бик

01 Август 2018 | 15:47
0 коментара
Любопитно

Бай Иван я дава на бик

Вегани искат кравата за лице на ресторанти

"Семейство от Унгария дойдоха при мен и искаха да им продам Пенка за 10 000 евро, за да я направят атракция във веганските им ресторанти. Благодарих им учтиво и ги отпратих с думите, че Пенка е нещо повече от крава за мен, че тя е символ на моята борба." Това заяви пред "България Днес" собственикът на прочутата крава Пенка Иван Харалампиев.

Животното развълнува България и Европа с драматичната си, но за щастие с щастлива развръзка. Преди близо два месеца Пенка влезе нелегално в Сърбия, върна се обратно у нас и имаше вероятност да бъде умъртвена. След мощна международна кампания тя беше спасена.

От думите на бай Иван става ясно, че в момента Пенка е повече от щастлива, всеки ден излиза на паша с другите осем крави от стадото и се радва на всеобща радост и уважение от страна на съселяните на стопанина. Харалампиев с радост казва, че търси най-хубавия и здрав бик в околията, който да оплоди Пенка.

"Тя е емблема и трябва да продължи рода си тук у нас. Затова и отхвърлих предложението на унгарците, които искаха да я направят лице на веганските си ресторанти. Ако бях я дал, това щеше да означава, че съм се продал и съм търгосал каузата, която защитавам", споделя гордо бай Иван.

В родното Мазарачево (Кюстендилско), където си пасе кравата, вече е минало посещението на евродепутатите, които се застъпиха в Брюксел за нея. Те се снимали с Пенка, разпитвали стопанина какво е положението на дребния собственик в България и обещали да помагат с каквото могат.

Представителите от Великобритания заявили пред Харалампиев, че никой от властите на ЕС не се интересувал от малкия и обикновен човек и това била една от причините да напуснат съюза.

"Англичаните могат да си го позволят, но ние не. Затова ще се борим за правата си и за промяна отвътре. Само така можем да вървим напред", с патос заключава Иван Харалампиев.

Добавете Вашия коментар

TOP