Дъщерята на полицейският шеф Йордан Латинов - Мариела сред победителите в конкурса “България в ЕС - нашето настояще и бъдеще”

13 февруари 2018 | 12:19
0 коментара
Дъщерята на полицейският шеф Йордан Латинов - Мариела сред победителите в конкурса “България в ЕС - нашето настояще и бъдеще”

Дъщерята на полицейският шеф в Симитли Йордан Латинов - Мариела е сред победителите в конкурса “България в ЕС - нашето настояще и бъдеще”, организиран от евродепутата Асим Адемов.

Наградата е посещение на Европейския парламент в Брюксел през април 2018-та.

Мариела Латинова е дванайсетокласника в ЕГ на Благоевград и е сред отличниците на учебното заведение, информираха с гордост от гимназията.

В края на октомври миналата година, тя влезе и в ролята на кмет за един ден в Благоевград.

Това се случи в рамките на инициативата Джуниър Ачийвмънт „Мениджър за един ден“, в която Благоевград участва от години.

Като кмет тогава, Мариела Латинова взе участие и по направата на първа копка за благоустрояване на площадното и подплощадното пространство в областния център на Пиринско, заедно с градоначалникът Атанас Камбитов.

Както информирахме, вчера Асим Адемов официално обяви в Благоевград победителите в конкурса за средношколци „България в Европейския съюз – нашето настояще и бъдеще“.

Конкурсът бе организиран по повод деня на народните будители и има за цел да стимулира интереса и критичното мислене на младите хора към Европейския съюз, мястото на България в него и бъдещето развитие.

Тричленно жури оцени получените 36 творби.

В раздела за есе победители са:

Борислава Златанова от ЗПГ „Климент Тимирязев“ – гр. СанданскиДимитър Гемеджиев от НПГ „Димитър Талев“ – гр. Гоце ДелчевСюлейман Господев от НПГ „Димитър Талев“ – гр. Гоце Делчев

В раздела за мултимедийна презентация най-добре са се справили:

Мариела Латинова от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“- гр. Благоевград
Мария Балтаджиева от ПМГ „Яне Сандански“ – гр. Гоце Делчев
Георги Мутафчиев от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ – гр. Благоевград

И шестимата, по покана на евродепутата Асим Адемов, ще посетят през месец април Европейския парламент в Брюксел.

Още седем техни връстници, показали творчество, знания и креативност ще се запознаят с работата на Народното събрание в София.

Всички участници в конкурса получиха грамоти, подписани от евродепутата Асим Адемов.

Той призова присъстващите в срещата ученици, учители и директори на учебни заведения да се включат в неговата нова инициатива „Отечество любезно“, посветена на 3 март.


Добавете Вашия коментар!