Дъщеря на полицай - отличник строи хотел в Гърмен, бори конкуренцията с атрактивни цени

07 Май 2018 | 10:28
1 коментара
Бизнес

22-годишна девойка от с. Гърмен е регистрирала през март т.г. фирма с капитал от 200 лв., за да може да построи хотел в родното си село.

Емилия Татанова планира да вдигне 3-етажна сграда върху собствена нива от 1.613 дка. Амбициозната инвеститорка е решила застроената площ на сградата да бъде върху 500 кв.м, на първия етаж ще отвори кафе-аперитив, а хотелските стаи ще се обособят на следващите два етажа.

За нуждите на хотела ще бъдат изградени и 15 броя паркоместа.

Водоснабдяването на бъдещия хотел ще се осигури от водопроводната мрежа на с. Гърмен чрез изграждане на нов водопровод с дължина около 350 м, а за отпадъчните води е нужна връзка от 350 м до канализационната мрежа на селото.

Красивата Емилия е дъщеря на местния полицай от ПУ в Гърмен Борислав Татанов, който през 2014 г. бе награден за отлична работа на професионалния празник на МВР.

Хотелът на Еми ще е поредният в общината, където през последните 3-4 г. бяха издигнати десетки места за почивка и къщи за гости.

Поради голямата конкуренция стая в хотел може да се наеме за 13 лв., а цените на цяла къща за гости паднаха до 100 лв. на вечер.

Плюсът на Гърмен, заради който ходят туристите, е минералната вода в с. Огняново, но и там има доста свободна почивна база.

Само в момента в община Гърмен РИОСВ – Благоевград и Басейнова дирекция Западнобеломорски район” имат 11 инвестиционни проекта за нови хотели и къщи, които са на различна фаза от издаване на разрешителни.

СТРУМА

Добавени коментари

$$$$$$ публикува:
07 Май 2018 | 23:25
Този полицай ще излезе голям отличник...22 годишна с фирма с капитал 200 лева ще прави хотел. На балъците го разправяйте това.

Добавете Вашия коментар

TOP