Държавата не може да си прибере 4 000 000 лв. от братя Галеви заради... особени представители!

10 Април 2017 | 12:07
0 коментара
Общество

Порочна мудност е обхванала магистратите от Окръжния съд в Кюстендил, които с лека ръка отложиха производството за отнемане на 4 250 189 лева от братя Галеви чак за декември, съобщава БЛИЦ.

Рекордният иск е внесен от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ). Причина за отлагане на делото е станала липсата на двамата особени представители на единия от "братята" Ангел Христов, които са назначени от държавата. Христов и Пламен Галев са обект на издирване от Интерпол, след като са в неизвестност от около 5 години.

От КОНПИ погнаха Галеви, съпругите и фирмите им, след като двамата бяха осъдени, но така и не влязоха в затвора, защото се укриха от правосъдието. Комисията преследва освен колите на Галеви и имотите им в дупнишкото село Ресилово, банкови сметки за над 800 000 лв., дялове в 15 фирми, оръжия, мотоциклети и даже една яхта. От КОНПИ настояват да се обяви за недействителна и сделката за учредяване на право на строеж на две триетажни къщи с басейн, зала за тренировки и фитнес в т.нар. „имение” в Ресилово. Искът е за общо 4 250 189,12 лв., на толкова е оценено придобитото от семействата на двамата бизнесмени имущество за 25 години назад. Комисията е проверявала имуществото на Пламен Галев, Ангел Христов и съпругите им Емилия и Радмила за времето от 13 август 1987 г. до 13 август 2012 г. Ответници по делото са още три дружества, регистрирани на Сейшелските и Вирджинските острови - „Ем Пи Ви Трейдинг”, „Пи Ей Джи Норд Адамс” и „Макса лимитид”.

Ангел Христов и Пламен Галев са представители на първите две фирми, на третата представител е счетоводителката им Христинка Ангелова. Казусът е напът да влезе в "Параграф 22". Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество напоследък тенденциозно е обвинявана, че действа бавно, а в същото време става ясно, че магистратите отлагат делото срещу Галеви за след 8 месеца и то при положение, че особените представители на Ангел Христов не са посочили основателни причини за отсъствието си от съдебната зала.

Интересно защо, след такива безобразия от страна на съдиите, техният началник Лозан Панов и присъдружните му протестъри канят румънските ментета Моника Маковей и Лаура Кьовеши да ни учат на правосъдие.

Ивайло КРАЧУНОВ/БЛИЦ

 

Добавете Вашия коментар

TOP