Дъжд и вятър в следващите дни, идва захлаждане

06 Март 2020 | 06:53
0 коментара
Общество

Днес преди обяд облачността и над крайните източни и южни райони ще се разкъса и намалее. От запад ще започне ново заоблачаване, което до вечерта ще обхване цялата страна. Ще духа до умерен, на север от планините временно и силен вятър от юг-югозапад. Температурите през деня ще се повишат, максималните ще са между 11 и 16 градуса, сочи справка в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и до края на деня ще се понижи още.

Над Черноморието

през деня облачността ще намалее до предимно слънчево време, но привечер от запад отново ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, който след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални температури ще бъдат 10°-15°. Температурата на морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините

ще е предимно облачно. Ще духа умерен, по билата временно силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра – около 2°.

През почивните дни

отново ще има превалявания. В събота в източните райони югозападният вятър ще се усили, температурите още малко ще се повишат, но от запад ще започнат превалявания от дъжд, а в неделя ще обхванат по-голямата част от страната. С обръщане на вятъра от северозапад, ще нахлува студен въздух и по преминаващия студен атмосферен фронт са възможни гръмотевици.

В районите с надморска височина 800-900 метра дъждът ще премине в сняг. 

В понеделник

в Западна България ще е без валежи, облачността временно ще се разкъса. В Източна ще остане със значителна облачност, все още на места и с превалявания от дъжд, но до вечерта и там ще спрат. Вятърът ще бъде със северна компонента, слаб до умерен.

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите на Sinoptik.bg

Добавете Вашия коментар

TOP