Дъжд и гръмотевични бури в Югозапада днес

14 Юни 2018 | 08:14
0 коментара
Общество

Днес над западната половина от страната ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи, временно интензивни и значителни по количество. Ще има гръмотевични бури, на места и градушки. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). 

 В източните райони от страната ще бъде предимно слънчево и ще се задържи без валежи. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър от юг-югоизток. След обяд в Западна България вятърът ще се ориентира от запад и временно ще се усилва. Максималните температури ще са от 25° – 28° в Западна България до 33° – 35° на места в източната половина от страната.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца. Над масивите в западната половина на страната ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури.

Над планините в Източна България през целия ден ще е предимно слънчево, ще духа умерен до силен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 13°.

В Благоевград максималната температура днес ще бъде 27°, а минималната 16°, в Банско 23°/15°, , Симитли 30°/20°, Гоце Делчев 26°/16°, Сандански и Петрич 28°/19°.

 

Добавете Вашия коментар

TOP