Дъжд, гръмотевици и вятър, какво време ни очаква до края на седмицата!

29 Април 2020 | 07:07
0 коментара
Общество

Днес преди обяд облачността ще е разкъсана, след обяд - предимно значителна, купеста и купесто-дъждовна и на много места в Западна и Централна България ще има превалявания.

В планинските райони ще има и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 22 и 27°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са между 12 и 16°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 12-13°.

Преди обяд над планините облачността ще е разкъсана, след обяд - предимно значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места в масивите от западната половина на България ще превали и прегърми.

Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 9°.

До края на седмицата Балканите остават в зона с нестабилна атмосфера. Краткотрайни валежи, гръмотевични бури и на места силни пориви на вятъра се очакват от четвъртък до началото на новата седмица.

В първите дни на месец май предстои и плавно понижение на дневните температури.

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите на Sinoptik.bg

Добавете Вашия коментар

TOP