Двуметрова преспа остави село Смочево без хляб и връзка със света

19 Януари 2016 | 12:21
0 коментара
Общество
Двуметрова преспа остави село Смочево без хляб и връзка със света
Двуметрова преспа на пътя за Смочево остави в снежна блокада 200-те жители на селото. Хората чакаха да им доставят хляб от Рила. Пътят от Е-79 до Смочево се почиства от дупнишката фирма "Мега инвест холдинг", която е спечелила поръчката от АПИ, но вчера той беше непроходим.
Пътуващи в два джипа и три леки коли бяха блокирани от двете страни на преспата. Наложи се да чакат два часа, докато пристигне техника и да освободи пътя от наветия през нощта от бурния вятър сняг, пише struma.bg.

От снегопочистващата фирма изпратиха снегорин, който още при първото „гребване” полегна на една страна и не можа да продължи работата си.

Кметът на Рила Георги Кабзималски веднага потърси помощ от пожарната и изпратеният автомобил издърпа заседналия снегорин. На помощ за почистването на пряспата пристигнаха и два багера, които отблокираха пътя от Смочево до Е-79.

В същото състояние вчера бе шосето и от другата страна - от Рила до Смочево. Магазинът в селото се зарежда с хляб от фурна в общинския център, но вчера до обяд селото нямаше получена доставка. През почивните дни Смочево беше затрупано от 50 см сняг.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Добавете Вашия коментар

TOP