Двоен скок на учителските заплати през 2021 година

26 Октомври 2018 | 10:40
0 коментара
Бизнес

Двойно увеличение на учителските заплати през 2021 г., по тази идея продължава да се работи усилено, заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по БНТ.

Министерството на образованието смята, че учителската заплата трябва да бъде 120% над средната за страната.

Министър Вълчев се похвали, че за първи път от десетилетия заплащането на учителите ще надвиши средното за страната. Той изнесе данни, че правителството е отчело близо 450 млн. лева ръст на средствата за образование, от които над 400 млн. за предучилищното и училищно образование.

Красимир Вълчев допълни, че са предвидени допълнителни средства за малките и отдалечени общини, където при равни други условия е по-трудно да се привлекат младите специалисти.

“Също така са предоставени допълнително средства за училищата и детските градини, в които има концентрация на деца от уязвими групи. Там трябва да се полагат много повече усилия, за да се осигури тяхното развитие”, смята Вълчев.

Министерството на образованието очаква подписването на регламент към колективния механизъм, с който да се уточни къде с колко точно ще бъдат увеличени учителските заплати, коментира министър Вълчев.

Добавете Вашия коментар

TOP