Движете се! 7 невероятни ползи от физическите упражнения

02 Юни 2017 | 10:22
0 коментара
Любопитно

Да правиш редовни физически упражнения е лесно и така човек може да предотврати появата на хронични заболявания като сърдечни проблеми, диабет, високо кръвно налягане, болки в гърба, остеопороза, ставни болки, затлъстяване и дори някои форми на рак. За най-добри ползи за здравето медицинските специалисти съветват хората да имат минимум половин час аеробни упражнения поне 2 до 3 пъти седмично.

Наистина здравните ползи от упражненията гарантират добро физическо и психическо здраве. Те засилват имунната система и подобряват нивото на захарта в кръвта. А и пазят от остеопороза. Рисковете от високо кръвно налягане, сърдечни заболявания и дори рак се намаляват с редовна доза упражнения. Една балансирана диета и редовни физически упражнение могат да направят чудеса за цялостното ви здраве и уелнес. Не си мислете за някакви тежки физически упражнения, ползвайте като физическа активност качване по стълбите, пазаруване до магазини пеша, вместо да използвате превозно средство. Дори и ежедневната домакинска работа помага за добро здраве. А една утринна разходка или късна вечерна разходка са чудесно допълнение към начина на живот. Много хора пък вземат уроци по танци. Правенето на редовни физически упражнения е изключително полезно за здравето. Ето защо!

1.Те пазят от сърдечни заболявания: Така се укрепват сърдечните мускули, понижават с нивата на LDL холестерола, подобрява се кръвоснабдяването към сърцето и се предотвратяват различни сърдечни заболявания.

2.Пазят от затлъстяване Ежедневната доза физическа активност значително намалява телесните мазнини, изпомпва излишните калории и като цяло контролира тялото от наднормено тегло. И това е интересно: 8 природни начина да се справите с холестерола и високото кръвно - четете на най-полезния здравен сайт zdrave.to.

3.Махат болки в гърба Упражненията подобряват мускулната сила, помагат да се поддържате добра поза, намаляват се нивата на мазнините и по този начин намаляват болките в гърба.

4.Оптимизира се сексуалния живот Ежедневните упражнение може да ви помогнат да постигнете положителен резултат от скучния сексуален живот. Упражненията подобряват кръвообращението и това води до по-добро представяне в спалнята.

5.Пазят от рак Изследванията показват, че  само един час физическа активност ежедневно намалява риска от рак на гърдата при жени на всякаква възраст. Изследванията също така показват, че физическата активност и здравословното хранене могат да спомогнат за намаляване на риска от рак.

6.Снижава се риска от деменция Здравословното хранене, редовните физически упражнения и здравословния начин на живот могат да помогнат за предотвратяване на появата на деменцията.

7.Може така да се спасите от депресия Ако се чувствате депресирани, тогава физическите упражнения могат да стимулират мозъчните нерви и така да сте по-щастливи. Една танцова сесия е също така форма на упражнение.

Да….всичко е наред като здравословна физическа работа. Просто се движете! Източник: zdrave.ws
 

Добавете Вашия коментар

TOP