Две строителни обединения се конкурират за офертата за 10 млн. лв. за компостираща инсталация в новото сметище на Благоевград

28 Септември 2018 | 06:44
0 коментара
Общество

Две строителни обединения, в които не участва нито една фирма от Югозапада, се конкурират да проектират и изградят модерна инсталация за компостиране на разделно събрани зелени отпадъци и за предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци на новоизграждащото се сметище, което ще се ползва от общините Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево.

Прогнозната стойност на обявената обществена поръчка е 10 835 127.60 лв. Комисията, начело с директора на дирекция „Правно и нормативно обслужване“ в община Благоевград Антония Методиева, установи поредица от несъответствия и неточности в представените документи от участниците в конкурса ДЗЗД „Балканика Грийн Саут Уест Проджект“ и „Струма 2018“ ДЗЗД.

В първото обединение участват софийското дружество „Балканика Енерджи“ АД с борд на директорите Димитър Георгиев, Виден Георгиев и Аглика Георгиева , „Мега Хидрострой“ ЕООД с регистрация в Божурище на Зоран Костов и пазарджишката фирма „Р-Студио“ ЕООД с управител Светослав Влайков.  В „Струма 2018“ ДЗЗД  са обединени софийскитге фирми  „Джи Пи Груп“ АД с управители Владимир Владимиров-Житенски и Стефан Тотев,  „Би Ес Проект“ЕООД на Тома Чакалов , „Юнайтид груп“ ЕООД на Кристиян Андреев и унгарската фирма „Евроасвалт Епито Еш Шолгалто Корлатолф Фелелоссегю Тарсасаг“.

На закритото заседание  комисията е установила, че в представен документ от ДЗЗД „Балканика Грийн Саут Уест Проджект“ електронният подпис е невалиден. Кандидатите са посочили, че в процеса на работата ще използват капацитета на други субекти за покриване на критериите за подбор, но не са цитирали кое е въпросното трето лице. Не е посочено още дали е налице  регистрация в Централния професионален регистър на строителя към Камарата на строителите в България или в друг подобен регистър. Посоченият проектант в част „Пожарна безопасност“ в регистъра на КИИП фигурира в част „Водно строителство“. Проверка на членовете на комисията установила още, че мандатът на съвета на директорите в състав Димитър Георгиев, Виден Георгиев и Аглика Георгиева на партньори в обединението „Балканика енерджи“ АД е изтекъл през юни. Освен това електронният подпис на Аглика Георгиева, поставен под депозиран представен документ, е невалиден.

В представените документи от партньора „Р-Студио“ ЕООД също са установени редица нередности като липса на електронен подпис, както и несъответствие на проектанта, посочен в част „Технологична“ с този на обединението.

В протокол от заседанието си комисията разкрива, че в представените документи от обединение „Струма 2018“ ДЗЗД също има редица неточности и непълноти. Документите на партньора „Юнайтид груп“ ЕООД  са подписани от Кристиян Андреев, но проверка е установила, че електронният му подпис е невалиден. Справка за унгарската фирма „Евроасвалт Епито Еш Шолгалто Корлатолф Фелелоссегю Тарсасаг“ посочила, че документите са подписани от Ласло Надъ, но не е ясно той има ли право да го прави, тъй като документите в Търговския регистър на Унгария са само на унгарски език.

От двете обединения е изискано да представят допълнителни уточнения по констатираните неточности, преди комисията да се произнесе дали фирмите, участници в тях, са легитимни и отговарят на всички изисквания на възложителя преди отваряне на ценовите оферти.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА в. Струма

Добавете Вашия коментар

TOP