Две обвинения и 50 000 лв. гаранция за Каролев

26 Март 2020 | 07:55
0 коментара
Криминално

Владимир Каролев вече е обвиняем, съобщи БНТ. Повдигнати са му две обвинения.

Едното е за нарушаване на карантината, която е трябвало да спазва, след като се е върнал в София от Лондон.

 

Второто е за заблуждаващи публикации в социалните мрежи, в които се обяснява, че мерките срещу епидемията са безполезни.

Владимир Каролев ще бъде освободен срещу парична гаранция от 50 000 лв.

Наказанието за нарушаване на карантината е затвор до 5 години и глоба от 10 до 50 000 лв.

Софийска районна прокуратура се самосезира по повод публикации във Фейсбук, от които е видно, че Каролев е предприел пътуване до друга област, без то да има неотложен характер.

Същевременно той е трябвало да спазва карантина, защото преди това е пътувал до Лондон и обратно.

Владимир Каролев – арестуван за нарушаване на карантината

В хода на разследването е установено, че Каролев собственоръчно е подписал декларация, с която се командирова в хотелски комплекс в гр. Разлог, с „цел консервиране на хотела и комплекса, осигуряване на охрана, помощ на служителите”.

Установено е, че хотелският комплекс има действащ управител, което изключва хипотезата за неотложност на пътуването.

Видно от публикации в социалната мрежа Каролев е нарушил декларираните обстоятелства, напуснал е хотелският комплекс и демонстративно е проявил незачитане на установените правила и мерки, издадени против разпространението на коронавируса Ковид-19.

Софийска районна прокуратура намира за необходимо да обърне внимание, че действията по нарушаване на противоепидемичните мерки са осъществени от публична личност, бивш столичен общински съветник, който като такъв следва да бъде отговорен не само към близките си, но и към обществото, давайки пример.

Самият Каролев вчера коментира ареста си във Фейсбук, като заплаши да съди държавата за нарушаване на човешките му права.

Добавете Вашия коментар

TOP