Двама загинали и 10 ранени при взрив на туристически автобус в Кайро

29 Декември 2018 | 07:19
0 коментара
Криминално

Туристически автобус е взривен близо до пирамидите в Гиза, Кайро. Това съобщи телевизионният канал "Sky News - Arabia".

Четирима са загинали, 10 са ранени, са съобщили египетските власти, предаде New York Times. Автобусът е бил с 14 виетнамски туристи. Тримата загинали са от тях. Загинал е гидът, който е местен. 

Както съобщи Спутник, "неизвестни лица са хвърлили самоделно взривно устройство в преминаващ автобус по едно от трасетата в близост до пирамидаите в Гиза в египетската столица".

Това е станало на един от най-натоварените пътища в района. 

„В 18.15 ч. местно време самоделно взривно устройство е избухнало в Гиза, докато преминавал автобус с 14 виетнамски туристи, причинявайки смъртта на двама и ранявайки 10 туристи, сред които и туристическия гид и водача на автобуса, и двамата с египетско гражданство. Силите на реда са на мястото, обстоятелствата се разследват”, се казва в съобщението, цитирано от РИА Новости.

Според Скай Нюз взривът е станал на фона на затягането на мерките за сигурност на важни места в египетската столица.

Египет се бори с джихадистки бунтовници в северния Синайски полуостров, откакто военните свалиха бувшия президент Мохамед Морси през 2013 г. Те са верни на терористичната групировка „Даеш“ от 2014 г. и са поели отговорност за редица смъртоносни нападения оттогава. 

По информация на българското посолство в Кайро, към този момент няма данни за пострадали български граждани при днешната експлозия в автобус с туристи в египетската столица. По данни на местните власти, автобусът е превозвал виетнамски туристи. При експлозията са загинали двама от пътниците и десет са били ранени, съобщиха от Министерството на външните работи.

Редактор: Виолета Русенова Източник: БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP