Двама вицепремиери и четирима министри на парламентарен контрол днес

25 Януари 2019 | 08:06
0 коментара
Политика

 Двама вицепремиери и четирима министри ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол.

Първи на трибуната ще се качи заместник министър-председателят Томислав Дончев, който ще разясни пред депутатите какви са политиките на правителството относно интеграцията на ромите. Веднага след него излиза вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева, която ще обясни за щата и размера на възнагражденията на служителите в ръководеното от нея министерство.

Регионалният министър Петя Аврамова ще отговаря на три въпроса – за взети заеми и дарения от ВиК-Шумен, заплащане на винетни такси от жителите на кв. "Макак" и кв. "Мътница", община Шумен, както и за състоянието на един третокласен път от мрежата на България.

Престъпността и полицейското присъствие в село Динково, община Ружинци, област Видин – с това е свързан въпросът, отправен към министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще трябва да обяснява за състоянието на обектите за обезвреждане на животински продукти, както и за изпълнението на проект "Екологосъобразно обезвреждане на излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита с изтекъл срок на годност ".

Последна трибуната излиза министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която трябва да поясни пред народните представители какво е състоянието на язовирите, стопанисвани от НЕК. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP