Двама в ареста, след като ги задържаха с дрога край Петрич

08 Ноември 2017 | 17:23
0 коментара
Криминално

Окръжна прокуратура-Благоевград внесе за разглеждане в съда искане за задържане под стража спрямо Ст. Христов и Л. Петков, обвинени за държане и  разпространение на наркотични вещества.

Около 13:30 часа, на 04 ноември, в района на ,,Оранжерии‘‘ в Петрич, в лек автомобил ,,Опел Астра“, обвиняемият Христов, незаконно държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество амфетамин, с бруто тегло 49 грама. На същото място, до автомобила, той придобил от Л. Петков 524 гр. марихуана, който също не притежавал надлежно разрешително, изискващо се съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

При претърсването на дома на Христов в с. Новачене било открито високорисково наркотично вещество, реагиращо положително на полеви нарко-тест за канабис.

С постановление на Окръжна прокуратура-Благоевград, на 05 ноември, Христов и Петков са били задържани за срок до 72 часа, а впоследствие е било внесено искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража.

Добавете Вашия коментар

TOP