Двама с обвинения за убийството в Горна Оряховица, счупили с камък главата на жертвата

02 Май 2019 | 16:02
0 коментара
Криминално

Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинения на двама души във връзка с убийството в Горна Оряховица.

Още вчера двама души бяха задържани, след като сутринта в изоставена сграда край болницата в града бе открито тяло на мъж. То бе с множество наранявания, включително със счупен череп и ребра.

Сега от прокуратурата обявиха и подробности по случая, като вече става ясно и как е убит мъжът, който е родом от град Левски, но е водил скитнически начин на живот.

Окръжна прокуратура Велико Търново повдигна обвинение на Д.И.Д. за това, че за периода от 26.04.2019 г. до 30.04.2019 г. в гр. Горна Оряховица, в необитаема административна сграда, намираща се на ул. "Отец Паисий Хилендарски" №61, чрез нанасяне на удар с камък в областта на главата, умишлено умъртвил другиго – пострадалия Д.Д.Й. от гр. Левски и на А.Х.Х. за това, че за периода от 26.04.2019 г. до 30.04.2019 г. в гр. Горна Оряховица, в необитаема административна сграда, намираща се на ул. "Отец Паисийй Хилендарски" №61, чрез нанасяне на удар с камък в областта на главата, умишлено умъртвил другиго – пострадалия Д.Д.Й.  от гр. Левски. Престъпление по чл. 115 от НК, съобщават от прокуратурата.

С постановление на наблюдаващия прокурор Д.И.Д и А.Х.Х са задържани за срок до 72 часа. Предстои разглеждане на искането за вземане на постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража" от Окръжен съд Велико Търново.

Добавете Вашия коментар

TOP