Двама криминално проявени задържани при полицейска акция в Благоевград

08 юли 2018 | 20:31
0 коментара
Двама криминално проявени задържани при полицейска акция в Благоевград

С успех приключи полицейска операция на служители от ОД на МВР Благоевград. На 6 юли в областния център е извършена взломна кражба от лек автомобил, паркиран в централната част на града.

След незабавни действия по "горещи следи" и проведена полицейска операция от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност " при ОД на МВР Благоевград и служители на 01 РУ Благоевград, са задържани две лица, съпричастни към извършеното престъпление.

Арестуваните са 43-годишният Н. А. от Благоевград, криминално проявен и осъждан за престъпления, свързани с наркотици, кражби и грабеж, и 43-годишният С. М. от Благоевград, също криминално проявен и осъждан за кражби, противозаконно отнемане на МПС и закана за убийство.

Двамата извършители на кражбата са задържани в момент на продажба на част от крадените вещи. В хода на операцията при извършване на процесуално-следствените действия в жилището, обитавано от С. М., са открити електронна везна и 430 г зелена тревиста маса, която при направения полеви тест е реагирала положително на марихуана.

На 07.07.2018 г. на С. М  е повдигнато обвинение за извършени престъпления по чл.195, ал.1, т.3 от НК и по чл. 354а от НК, а на Н.А. е повдигнато обвинение по чл .195, ал.1, т.3 от НК. Двете лица са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура - Благоевград. 


Добавете Вашия коментар!