Двама благоевградчани донесоха първи медали за България от световния шампионат по таекуон-до в Северна Корея

18 Септември 2017 | 19:33
0 коментара
Спорт

Състезатели на „Фолкън“ /Бл/ донесоха първи медали за България от световния шампионат по таекуон-до /версия ITF/ в Пхенян. Албена Ситнилска, която е неколкократен носител на приза „Спортист на годината в Благоевград“, се окичи с бронз на форма /ІV дан/ при жените, а съгражданинът й Любомир Бакалски се нареди на трето място, но сред мъжете с бойна степен ІІ дан.

Големият спортен форум бе открит в севернокорейската столица с тържествена церемония, в проявата участват над 500 таекуондисти от 67 държави.

„Всичко е наред и нямаме проблеми. Спечелихме първите медали и дано така да продължаваме и в следващите дни. Конкуренцията е много силна, но нашите са подготвени отлично и готови за победи. Отношението към нас, а и към останалите делегации е прекрасно. Очакваме скоро да пристигне и президентът на Международния олимпийски комитет /МОК/ Томас Бах. Разговорите по темата за влизането ни в олимпийското движение продължават всекидневно и определено има сериозен напредък. Поздрави на всички в България“, заяви по телефона от Пхенян благоевградчанинът Марио Богданов, който е президент на Българската федерация по таекуон-до /версия ITF/.

Днес са индивидуалните спаринги, където страната ни ще бъде представена от състезатели във всички категории при мъжете и жените.

Добавете Вашия коментар

TOP