Два нови мащабни фестивала заменят “Франкофоли” в Благоевград

24 Януари 2020 | 15:22
5 коментара
Култура

Два нови фестивала на мястото на “Франкофоли” договаря община Благоевград, стана ясно преди минути от пресксонференция, дадена от кмета на Благоевград Румен Томов и екипа му..

Те се планират през март и през юни с мащаби по-големи от френския.

Нов вариант на театралния фестивал, фолклорен фестивал “Скаптопара” и международен детски танцов фестивал “Ритми и багри”, са останалите по-мащабни акценти в културния календар през 2020 г.

В плановете е и продължаване на утвърдения вече детски театрален фестивал “Талантино”, обяви зам. кметът Василиса Павлова.

Минути по-късно на площада пред общината организаторът му Бранимир Митов обяви, че преди месец го е патентовал и от него зависи къде ще се проведе този фестивал, а от общината до момента не го били потърсили в тази връзка.

Добавени коментари

Весела публикува:
27 Януари 2020 | 19:16
Как е възможно фестивали, с които Благоевград се гордееше, с присъствието на световни звезди,да се заменят с фолклорна самодейност?! Какво става с "Блус енд джаз", с "Годишните музикални награди на БГ радио", с театралния фестивал, с Камерната опера и талантливия Бойко Цветанов?
Фен публикува:
25 Януари 2020 | 15:21
Месец и половина за договаряне,организиране и провеждане на фестивал по-мащабен от Франкофоли... Ей, глупостта ви граници няма. Спрете да пиете по време на конференции, че много се излагате!
Велко публикува:
25 Януари 2020 | 12:51
Не се правете на глупаци. И не плюйте безпочвено.Пимогнете,а не пречете. Но злобата е повече от желанието Благоевград да го има и да бъде добро място за живеене.
браво публикува:
25 Януари 2020 | 08:55
Браво, поздравления. Продължавате да съсипвате утвърдени и традиционни събития. Явно никой не иска да работи с вас, щом сте толкова отчаяни. Колко жалко за Благоевград!
Асен публикува:
24 Януари 2020 | 19:04
Риндо, върни парите.... А колкото до циркаджията, кмет и заместниците му, нямам думи. Сметки без кръчмар правят, няма да им се получи

Добавете Вашия коментар

TOP