Дупничани в паника заради растящия брой на болни от Ковид-19

30 Октомври 2020 | 11:18
0 коментара
Общество

Страх обзе дупничани заради растящия брой на болни от Ковид-19. Пред спешния кабинет на общинската болница в Дупница в сряда срещу четвъртък през нощта се е образувала опашка от пациенти, които потърсили помощ, притеснени, че са с подобни на Ковид симптоми.

Само в нощната смяна на спешен кабинет лекарска помощ са потърсили над 20 пациенти. Те се оплаквали от разстройство, кашлица и главоболие. Някои от пациентите се налагало да бъдат приети във вътрешно отделение на общинската болница, но от там заявили, че приемат само спешни случаи.

Медицински сестри от двете вътрешни отделения, голяма част от които са в пенсионна възраст, искат да напускат с мотива, че са изтощени от денонощната работа в среда на зараза.

Вчера са хоспитализирани още трима учители от Дупница, един ученик от ОУ “Евлоги Георгиев”, който е заразен, е на домашно лечение. Двама от заразените учители са от СОУ “Св. Паисий Хилендарски” в Дупница и един учител от ПГ “Христо Ботев”.

Учениците от 5-7 клас от училището, станало огнище на Ковид-19 в Дупница – ОУ “Неофит Рилски”, от вчера са на онлайн обучение.

Напомняме, че в основното училище са заразени 11 учители и трима души от помощния персонал. На педагогически съвет ръководството на училището реши да поиска разрешение от МОН за онлайн обучение на класовете от горния курс. В сряда са получили писмо, с което разрешават да се мине на интернет обучение заради многобройния персонал, излязъл в болнични, общо 21, като не всички са с Ковид-19. От вчера учениците от 5-7 клас се обучават онлайн.

Двама лекари и един фелдшер от Спешен център – Дупница са в болнични. Графикът за дежурства се преработва спешно. От вчера в болнични е началникът на Спешния център в Дупница д-р Бойко Полянов и още двама от екипа. За единия лекар се разбра, че е с Ковид-19, но за другите няма потвърждение.

В Спешен център – Дупница и една медицинска сестра и шофьор на линейка са с коронавирус. Вчера е направен нов график за дежурствата в Спешен център – Дупница, за да може да има лекар във всяка смяна.

В Сапарева баня 5 от 7-те работещи в Спешния център са под карантина заради заразяване с Ковид-19. Това са две медицински сестри, двамата шофьори на линейката и един лекар.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP