Дупница отлага паяка за догодина

20 Септември 2017 | 09:03
0 коментара
Общество

Общината в Дупница прекрати договора с фирмата /от Несебър/, която спечели поръчката за доставка на репатриращ автомобил, обявиха от администрацията. Причината е в неспазения срок за доставка на "паяка", който изтече миналата седмица. Зимният период не е време за провеждане на нова процедура, защото в този сезон няма необходимост от такъв автомобил.

През следващата година ще бъде обявена нова поръчка за доставка, каза по този повод зам.-кметът по икономическите дейности на града Олга Китанова. На проведения през пролетта на т.г. избор за изпълнител кандидатът беше само един, който предложи оферта от 44 700 лева. Стигна се и до договор, който сега се прекратява.

Община Дупница приложи успешен експеримент с паяк през лятото на 2016 г., когато ползва репартриащия автомобил миналото лято. Тогава беше нает автомобил от Столична община. Ефектът се оказа повече от положителен. Само за месеците август и септември м.г. общината плати 4 800 лева наем, докато приходите от репатрирането на неправилно паркирани автомобили беше над 11 000 лева.

Според голяма част от дупничани паякът облекчи значително движението и създаде ред и респект кой къде да разполага возилото си в централната градска част. Неофициално допитване показва, че повечето дупничани искат "паяк". Сред тях е и кметът инж.Методи Чимев.Кмета.бг

Добавете Вашия коментар

TOP