Дупки-кратери по булевард в Сандански, пътят осеян с брони и гуми

01 Февруари 2019 | 09:07
0 коментара
Общество

Камъни и огромни дупки по бул. „Европа” в Сандански застрашават шофьорите, сигнализира автомонтьорът Красимир Ризов, който попаднал на огромен камък и повредил сериозно личния си автомобил, марка БМВ. Вследствие на удара е разбита предната част на автомобила, спукан е картерът, броня и стопове също са счупени. Пътният инцидент е станал в тъмната част на денонощието на 29 януари. Опасният участък е от отбивката на АМ „Струма” в промишлената зона край Сандански до включването на международния път Е-79, край търговския обект „Кауфланд”, поясни Кр. Ризов.

Ето какво разказа той: „Преди няколко дни от магистралата се включих по т.нар. бул. „Европа” в Сандански, който свързва магистралата с пътя за града.  Попаднах на огромен камък, който се удари в предната част на автомобила и нанесе сериозни поражения. Наложи се авариралият автомобил да бъде изтеглен с „Пътна помощ” до сервиза, който стопанисвам. Поисках думата  във вестник „Струма”, надявам се сигналът ми да стигне до Агенция „Пътна инфраструктура” и другите държавни институции, тъй като имам информация, че този пътен участък вече е собственост на държавата. Това е станало с решение на Общинския съвет. Платил съм винетка за настоящата година, освен това съм платил и пътен данък в размер на 250 лева. За чия сметка ще бъде ремонтът на автомобила ми, който вече трети ден не е в движение, тъй като щетата е сериозна”, коментира Кр. Ризов, който предостави и снимки от ударения автомобил и от  камъка, който е взел като ценна вещ, която ще съхранява в дома си.

„Не съм само аз потърпевш от това безхаберие и безстопанственост на пътя, има още доста пострадали. Освен това липсват шахти, а дупките са дълбоки по 15-20 см. Пътят е осеян с части от брони и гуми от разбитите в дупките автомобили”, заключи Кр. Ризов.

в.Струма ЛИДИЯ МАНЕВА

Добавете Вашия коментар

TOP