Драма в Мадрид! Спорна дузпа в последната секунда прати Реал на полуфинал! (ВИДЕО)

12 Април 2018 | 07:25
0 коментара
Спорт

Реал (Мадрид) е на полуфинал в Шампионската лига след уникална драма срещу Ювентус! Срещата в Испания завърши с победа за италианците с 3:1, но този резултат класира "белия балет" напред! Ювентус, който загуби с 0:3 в Италия, водеше до 93-ата минута с 3:0 и срещата отиваше в продължение, но в последните секудни съдията Майкъл Оливър отсъди дузпа за Реал за нарушение на Бенатия срещу Васкес. Кристиано Роналдо изпълни безпощадно и прати своя тим напред в турнира, а освен това вкара своя гол номер 120 в Шампионска лига.

Отсъждането на дузпата предизвика много полемики, а футболистите на Масимилиано Алегри буквално полудяха и започнаха да блъскат съдията. Най-деен бе капитанът Джиджи Буфон, който получи и червен картон. Отсъждането на рефера бе много спорно и определено ще се дискутира многократно в следващите дни. 

Ювентус поведе още с първата си атaка в мача. Сами Кедира напредна отдясно и с меко центриране сложи топката на главата на Марио Манджукич, който отблизо нямаше как да сгреши и вкара за 0:1.

Гостите бяха много близо до втори гол още в следващата си атака, но Игуаин се засуети. Гарет Бейл замалко да вкара изключителен гол с пета, но топката се удари от външната страна на мрежата.

В 13-ата минута пък гол на Иско правилно бе отменен заради засада. Манджукич бе следващият, който не успя да вкара за втори път, а Юве диктуваше събитията на терена. 

В 37-ата минута Стефан Лихтщайнер получи отдясно, напредна и центрира за Манджукич, който отново надскочи прекия си пазач и вкара за 0:2.

В добавеното време на първото полувреме Реал бе на косъм от попадение. След центриране от фаул Рафаел Варан стреля с глава и нацели напречната греда.

Зидан предприе двояна смяна на полувремето. На мястото на Каземиро и Гарет Бейл в игра се появиха Лукас Васкес и Марко Асенсио.

Ювентус успя да заличи изцяло преднината на Реал в 61-ата минута. Кейлор Навас не успя да улови топката при центриране и я подари на Блес Матюиди, който вкара в опразнената врата.

В 78-ата минута Иско получи пред наказателното поле и стреля силно по земя, като Буфон трябваше да спасява. При последвалия корнер Варан бе изпуснат около точката на дузпата, обърна се и стреля, но покрай вратата.

И когато всичко отиваше към продължения настъпи драмата. Съдията Майкъл Оливър даде доста спорна дузпа за нарушение на Меди Бенатия срещу Лукас Васкес, а Джанлуиджи Буфон бе изгонен с червен картон заради оспорване. Игуаин бе заменен от Войшчек Шчечни, който трябваше да улови изпълнението от бялата точка. Роналдо бе безпощаден и прати своя тим напред.

На полуфиналите Реал е в компанията на Байерн, Ливърпул и Рома.

РЕАЛ (МАДРИД) - Ювентус 1:3 (4:3 общ резултат)
0:1 Марио Манджукич (2), 0:2 Марио Манджукич (37), 0:3 Блез Матюиди (61), 1:3 Кристиано Роналдо (90+8-дузпа)

БЛИЦ-СПОРТ

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА 

 

 

Добавете Вашия коментар

TOP