Драконовски мерки за сигурност в Благоевград, заради гостуването на Б. Борисов и З. Заев

02 Август 2018 | 12:56
2 коментара
Политика

Поради визитата на двамата министър-председатели ще бъде въведено ограничение за движението на автомобилите по улицата от Джамията до читалището, тази зад банята и покрай „Старата къща“.

Служители на „Паркинги и гаражи“ предупреждават шофьорите за временната организация, уведомяват се и живеещите в района.

Преди минути започна разчистване на улиците от автомобили в централна градска част. Полицаи издирват по телефона собственици на автомобили, паркирани в синя зона в улиците около Младежкия дом, за да приберат колите си и да освободят периметъра.

България и Македония честват заедно годишнината от Илинденско-Преображенското въстание. Днес премиерът Бойко Борисов и министър-председателят Зоран Заев ще отбележат 115-годишнина от опълчението в Благоевград. Това ще е второто съвместно отбелязване на годишнината, след подписването на договора за добросъседство между двете правителства, който регулира всички спорни моменти в общата история на двата народа. В събитието ще участват и министри от двата кабинета.

По този повод и към момента, продължава облагородяването на пространството около паметника на Гоце Делчев в Благоевград,където ще бъдат поднесени цветя.

Извършва се и цялостно измиване на площад „Македония“ и участъците около него. Служители на „Биострой“ пък почистват района около монумента на революционера, садят се и цветя.

Националните флагове на България и Македония също вече са поставени от двете страни на паметника на Гоце Делчев в Благоевград.

/Снимка - радио Фокус/

Добавени коментари

Общината публикува:
02 Август 2018 | 23:01
Да бяха махнали от площада и НЕЗАКОННИТЕ маси и столове на капанчетата. Но окончателно.
Чак пък ДРАКОНОВСКИ! публикува:
02 Август 2018 | 17:45
Умрел е някой за тия глупаци!

Добавете Вашия коментар

TOP