Дядо Коледа дойде с каляска в Симитли

17 Декември 2019 | 10:19
0 коментара
Култура

Симитли в коледна премяна. Грейна и нашият град. По-хубав от всяка година, най-хубав от всички.

Всяка година, с голямо нетърпение, малки и големи очакват запалването на коледните светлини. И тази година, този ден се превърна в голям празник за симитличани. Незабравим вълшебен празник.

Старт на най-светлите и най-топлите празници дадоха децата с празничен коледен концерт. Участие в празничната програма взеха деца от ДГ „Радост“ и ДГ – с. Долно Осеново, ученици от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ град Симитли, ФТА „Веселие“ с ръководители Любомир и Калина Марянски, мажоретен състав към НЧ „Св. Климент Охридски – 1922“ – град Симитли с ръководител Калина Марянска, Школа по дискобалет към НЧ „Св. Климент Охридски – 1922“ – град Симитли с ръководител Калина Марянска, стихотворения и песни – ученици от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ град Симитли, както и водещи на събитието – Бранимир Митов и джуджетата от Школа по актьорско майсторство към НЧ „Св. Климент Охридски – 1922“ – град Симитли.

Добрият белобрад старец, който хлапетата чакат с нетърпение от декември миналата година, тази година пристигна за изненада на всички с каляска, празнично украсена и неговата прекрасна Снежанка. Дядо Коледа и Снежанка поздравиха всички и им пожелаха най-красиви дни през новата година.

След пристигането им, спиращо дъха светлинно 3D шоу бе прожектирано върху сградата на НЧ „Св. Климент Охридски – 1922“ – град Симитли, с което Община Симитли пожела весели празници на всички граждани.

След уникалното шоу, препълнен от малки и големи, площадът замлъкна и започна обратното броене за тържественото запалване на светлините на елхата на града. Тя грейна и озари погледите на стотиците присъстващи, на фона на 15-минутна заря, която придаде още по- голяма празничност на голямото събитие.

Концертът е част от предвидените по проект „Прилагане на социално-икономически и образователни мерки за интеграция на уязвими групи в Симитли“, договор № BG05M9OP001-2.018-0010-2014BG05M 2OP001-C01” и финансиран по ОПНОИР и съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Добавете Вашия коментар

TOP