ДПС: В XXI век образованието ще изиграе най-съществената роля за бъдещото развитие

15 Септември 2017 | 18:02
0 коментара
Политика

В XXI век образованието ще изиграе най-съществената роля за бъдещото развитие. Това заяви Ерол Мехмед в декларация от името на ПГ на ДПС, предаде репортер на БГНЕС.

„Утрешният ден е специален, първият учебен ден за десетки хиляди първокласници и за техните щастливи и притеснени родители. Празникът в погледа на учениците и учителите е достатъчен, за да осмислим силата на знанието и да осъзнаем, че образованието и науката са основни ценности и постижения“, каза Мехмед.

„В XXI век образованието ще изиграе най-съществената роля за бъдещото развитие, но образованието не е само обучението в училище, придобиването на знания и умения в дома и семейството е част от този процес. То включва и опита на предишното поколение, на ценностите на предците ни, с които проглеждаме света“, смятат от ДПС.

Ерол Мехмед, обаче запита -готов ли е днес българският учител да погледне различно и то не от фундамента на усвоените и наизустени уроци, а през погледа на все по-глобалния и информационен свят.

„В България образованието се цени, но за жалост в реалния живот винаги сме се убеждавали в противното. Оплакват се учители, оплакват се родители, често неадекватната реакция на институциите допълнително влошават положението“, заяви Мехмед. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP