ДПС ще подкрепят вота на недоверие, „Воля“ не виждат сериозни доводи

20 Юни 2018 | 13:32
0 коментара
Политика

ДПС ще подкрепи вота на недоверие към правителството, внесен от БСП, за провал на политиката в сферата на сигурността.

Такова е решението от вчерашното заседание на Централното оперативно бюро и парламентарната група. Заместник-председателят на Народното събрание Веселин Марешки пък заяви, че към момента не вижда сериозни доводи за вота на недоверие и затова от "Воля" няма да го подкрепят. По думите му обаче позицията му подлежи на преосмисляне.


Пред журналисти в парламента зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев припомни, че Движението е предложило същата тази тема още през декември миналата година, като тема за януарския вот на недоверие, но тогава левицата не я е приела. Времето показа, че сме били прави това да е темата, не само заради последвалите гафове в сектор "Сигурност", подчерта той.

"Ако няма сериозни доводи за вота на недоверие, а към днешна дата аз не виждам такива, няма да го подкрепим", заяви пред журналисти председателят на "Воля" и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки. Той обаче посочи, че ще изчакат и дебатите в пленарна зала. Представете си, че изкарат нещо конкретно, реално, което да има смисъл, тогава можем да преосмислим нашето решение, коментира Марешки.

Според него животът в България не е добър и във всяка сфера може да бъде поставен вот на недоверие. Ние не казваме, че сектор "Сигурност" е стабилен и че там няма основания да се търси вот на недоверие, казваме, че БСП не са тези, които имат моралното право да го поставят, коментира Веселин Марешки. По думите му вотът е безсмислен. Основното в този ход е БСП да покаже, че мъждука, че мърда, че е жива, а на практика тя е същата мъртва партия като всички социалистически партии в цяла Европа, смята Марешки.

Добавете Вашия коментар

TOP