ДПС ще подкрепи вота на недоверие на БСП, но със свои мотиви и аргументи

11 януари 2018 | 13:00
0 коментара
ДПС ще подкрепи вота на недоверие на БСП, но със свои мотиви и аргументи

ДПС ще подкрепи вота на недоверие на БСП към правителството, но със мотиви и аргументи.

Ще подкрепим вота, ще гласуваме против правителството, обаче с нашите мотиви и аргументи, заяви пред журналисти Йордан Цонев от ДПС.

„Имаме решение за вота на недоверие и то много отдавна, взето на нашия най-висш форум между две конференции на Националния съвет. Решението ни не е за един вот, а за вотове, и добре обосновано“, обясни той.

Цонев заяви, че лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е бил уведомен за решението на БСП днес от Корнелия Нинова.

Йордан Цонев обясни, че между Коледа и Нова година, ДПС не са били потърсени, след Нова година също.

„Днес разбрахме, че БСП вчера на свой форум са взели решението да внесат вота сами. Днес Корнелия Нинова уведоми Мустафа Карадайъ за това решение. Вие преценете какво е това действие“, заяви депутатът от движението. Защо това действие на БСП доказва правотата на Ахмед Доган-ако нямаш коалиционна култура в опозиция, много трудно би могъл да имаш такава в управлението. Изкушавам се да кажа, че това решение на БСП доказва правотата в думите на Ахмед Доган. Думите му са снимка на политическата ситуация в страната. Те не предизвикват тази ситуация, а са констатация каква е тя“, категоричен бе Йордан Цонев.

Той обясни, че ДПС още не са видели мотивите на БСП за вота.

„Нямаме достатъчно депутати да внесем самостоятелно вота на недоверие. Във всички вотове на недоверие, които ще бъдат внесени, съобразно решението ни, ако не вземем друго, ще гласуваме срещу кабинета с наши мотиви и обосновка“, каза още Цонев. /БГНЕС
 


Добавете Вашия коментар!