ДПС се обяви против влизането на държавата в сделката с ЧЕЗ

05 Март 2018 | 13:26
0 коментара
Политика

От ДПС се обявиха против влизането на държавата в сделката за ЧЕЗ и национализация както на това, така и на другите електроразпределителни дружества.

Темата на семинара на ДПС е отвореното управление и снаждането между управлението и съдебната власт, предаде БНТ.

На семинара има много лектори, но разбира се най-важна е актуалната тема за сделката с ЧЕЗ. Рамадан Аталай, дългогодишен депутат от ДПС и член на парламентарната комисия по енергетика сподели, че държавата по никакъв начин не бива да влиза в сделката с ЧЕЗ и да не национализира нито едно ЕРП.

Той сподели част от информацията, изнесена по време на заседанието на двете комисии миналата седмица, където беше изслушана и собственичката на „Инерком“ Гинка Върбакова.

Според Аталай тази фирма няма нито финансов, нито какъвто и да е друг капацитет, за да управлява ЧЕЗ. По основната тема за отвореното управление председателят Мустафа Карадайъ коментира, че има криза в либералните демокрации и трябва либералните партии да помислят как да се излезе от от тази криза.

“Свободните и активни граждани с помощта на ИКТ могат да се превърнат в мощен катализатор на необходимите социални промени. Ако отвореното управление е моторът на новото време, то отворените данни са суровината за двигателя, а новите технологии са магистралите на това управление”, каза Карадайъ.
 

Добавете Вашия коментар

TOP