ДПС иска сваляне на ДДС за хляба, лекарства и безплатни детски градини

30 Май 2019 | 21:01
0 коментара
Политика

Обмисляме да внесем законопроекти за сваляне на ДДС на хляба на 5%, за лекарствата, да помислим и за безплатни детски градини. Това каза пред журналисти в парламента народният представител от ДПС Делян Пеевски.

"Вчера питахте какви законопроекти - мислим да внесем законопроект за сваляне ДДС на хляба на 5%, за лекарствата да помислим и за безплатни детски градини и за книгите", каза Пеевски.

"От всички ще търсим подкрепа", коментира народният представител от ДПС.

Зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев заяви, че се обмисля законодателен пакет, свързан с някои промени в ДДС за хляба, за лекарствата и за книгите. "Ще проведем срещи с хлебопроизводителите, зърнопроизводителите, с брашна на фармацията. Не искаме да бъдем популисти. Трябва да сме сигурни, че цените ще паднат, за да го направим. За да не се получи обратният ефект", посочи Цонев.

Според него някои партии правят популистки заявки, без да го обмислят. "Обявяваме го не за друго, а защото ще стартираме поредица от срещи", изтъкна депутатът от ДПС. Той уточни, че най-важното от предложенията е безплатният пакет за детските градини.

"В нашата програма, която предлагаме сега за обсъждане с другите партии, предвиждаме строителство на детски градини и то в много големи размери от бюджета. Да се пренасочи онзи ресурс, който беше за саниране към строителство на детски градини", заяви Йордан Цонев.

Той допълни, че следващият пакет законодателни промени ще бъде свързан със съкращаването на времето за една инвестиция.

Добавете Вашия коментар

TOP