ДПС иска по-ниско ДДС за целия хранителен сектор

13 Юни 2019 | 13:46
0 коментара
Политика

Ние не се отказваме от намаляване на ДДС не само на хляба, но и за целия хранителен сектор. Така ефектът, който ние целяхме, ще е много по-голям, но за това трябва малко по-задълбочен анализ“, каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Днес депутати от партията проведоха среща в парламента с представители на хлебопроизводителите, която е част от поредицата разговори, инициирани от ДПС с различни браншови организации заради предложението им за въвеждането на диференцирано ДДС за книги, хляб и лекарства. От движението искат уверението на представителите на различните браншове, че по-ниският данък действително ще доведе до по-ниски крайни цени, с което тези стоки ще станат по-достъпни до потребителите.

"Най-високото ДДС в хранителния сектор, спрямо съседните страните и страни и тези от ЕС, е в България. Това води до предпоставки за развитие на „сивия“ сектор и намаляването на конкурентоспособността на нашите производители“, подчерта Карадайъ.

Той увери, че ДПС ще продължи да търси широк обществен дебат по темата. По същия повод от партията вече разговаряха и с представителите на фармацевтичния сектор, който изрази принципната си подкрепа.

Добавете Вашия коментар

TOP