ДПС: Да осъдим антисемитизма и национализма

19 Септември 2017 | 22:58
0 коментара
Политика

ДПС осъди омразата, антисемитизма и национализма в декларация, провокирана от поругаване на еврейското гробище и изрисуване на нацистки кръстове на братска могила. Този вандалски акт, погазващ общочовешки принципи, за съжаление не е изолиран случай. Това е само пореден случай. И премълчаването на тези факти няма как да промени истината, заяви в парламента Мустафа Карадайъ.

Ние от ДПС осъждаме категорично поредния акт на омразата и призоваваме за обща позиция на Народното събрание по този повод. Призоваваме категорично да осъдим всяка форма на омраза и агресия, да осъдим антисемитизма, да осъдим национализмите, да се разграничим от онова, което ни отдалечава от надписа на сградата, в която се намираме – на обединението като условие за успех, заяви лидерът на движението. Трябва да помним и знаем как обществото разчита участието на националистите във властта, носители на разединението и омразата, на противопоставянето, на агресията, подчерта лидерът на ДПС. За пореден път алармираме за липсата на нормалност в държавата, каза Карадайъ.

От ДПС призоваха всички национално отговорни партии да преосмислят своето отношение към участието на националисти в управлението на страната и категорично да го осъдят и се разграничат. Не можем да изнесем такъв деструктивен модел в Европа и в Европейския съюз, създаден именно като отговор на най-чудовищната част от историята на човечеството, заяви Карадайъ.
БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP