Дончев: Има вариант за оставка на правителството през септември

06 Август 2020 | 08:57
0 коментара
Политика

Възможна е оставка на правителството през септември. Този междинен вариант за изход от политическата ситуация в момента разкри вицепремиерът Томислав Дончев пред Нова телевизия. Такъв вариант по думите му би дал възможност за приемане на важни закони преди зимата, свързани с икономиката.

Вицепремиерът обяви, че днес коалиционните партньори ГЕРБ - Обединени патриоти ще обсъдят бъдещето на кабината. "До няколко дни със сигурност ще има решение какво правим", каза Дончев. 

"Вчера премиерът каза, че за него подаването на оставка не е проблем. Исторически това се е случвало два пъти. В крайна сметка за истинския държавник властта не е цел, а инструмент да свършиш нещо. Имаме среща с колационния съвет. Ние сме избрани демократично, няма  конституционна причина да приключим по-рано. Когато обществото е разделено този, които го е грижа за него е готов да направи крачка назад, но партнцорите ни милсят различно", коментира Дончев. 

Вицепремиерът отхвърли спекулациите за страх от служебен кабинет. "Последните три пъти, когато сме се явявали на парламентарни избори, те са организирани от служебен кабинет. Как да ни е страх от такъв кабинет. Тук има два проблема – какво ще правим няколко месеца без Народно събрание и дали ще може да организира машинното гласуване", обясни Дончев и допълни, че вариантите са три - или кабинета остава, друг се формира в рамките на настоящия парламент, или правителството си отива.снимка:БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP