Доналд Тръмп: Стрелбата в Лас Вегас е абсолютното зло

02 Октомври 2017 | 22:05
0 коментара
Общество

Американският президент Доналд Тръмп окачестви стрелбата в град Лас Вегас като „акт на абсолютното зло“.

„Това е акт на абсолютното зло. Той (убиецът) жестоко уби над 50 души и рани няколкостотин“, каза Тръмп в Белия дом. Президентът подчерта, че „Америка се сплотява в минутите на трагедия и ужас“.

„Нашето единство не може да бъде разрушено със зло, нашите връзки не могат да бъдат разкъсани с насилие. Знам, че търсим някакъв смисъл в хаоса, поне малък лъч светлинка в тъмнината. Но не е лесно да се намерят отговорите“, подчерта той. Тръмп обяви също, че на 4 октомври ще посети Лас Вегас.

Припомняме, че в неделя вечерта 64-годишният Стивън Падък откри огън от балкона на хотелската си стая на 32 етаж срещу 22-те хиляди зрители на кънтри концерт на открито. След стрелбата в болници са били откарани 406 души. Жертвите са 50, сред тях и полицай. Други двама служители на реда са ранени.

Терористичната групировка „Ислямска държава” (ИД) пое отговорност за масовото убийство в американския град Лас Вегас и обяви, че то е извършено от неин „войник”, който „приел исляма преди няколко месеца”. /ТАСС и БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP