Домът на културата - Сандански, новата перла в курортната община

22 Юни 2018 | 10:17
0 коментара
Култура

Само преди месец по проект за енергийна ефективност Дома на културата  в град Сандански придоби нов и съвременен облик, отговарящ на все по-голямата нужда и потребност от красива сграда, която да показва богатия културен живот в община Сандански.

Освен новата фасада и прилагане на всички мерки за енергийна ефективност, в сградата също бяха извършени редица обновления и са в процес на ремонтни дейности едни от най-важните помещения.

Санитаро –хигиенните помещения на първи етаж са напълно ремонтирани, с нови санитарни керамики и аксесоари.

Основният коридор е удобно предверие към останалите помещения в Дома на културата със своята нова облицовка, под и осветление.

Трите гримьорни, които посрещат артисти от цяла България и звезди от международната сцена, вече имат съвсем нов облик и функционалност.

Основен вътрешен ремонт бе направен и на основното предверие в Дома на културата. За удобство и комфорт на всички зрители освен обновяване, на входа са изградени две нови гардеробни.

В момента текат още вътрешни ремонтни дейности на една от големите танцови зали. Нови големи огледала, нова подова и таванна настилка, и нова стенна облицовка ще осигурят отлични условия за провеждане на репетициите на съставите и групите.

След приключване на ремонтните дейности, Сандански ще има и нова художествена галерия, Специални осветителни тела за регулиране в желаната посока ще дават възможност за подчертаване на стените и обектите в пространството с мека, обливаща светлина.

Община Сандански продължава своята усилена работа за създаване на отлични условия за развитие на богат културен живот, като част от своята политика за привличане на туристи и ангажиране на младите хора, търсещи различни активности, изяви и изживявания.

Добавете Вашия коментар

TOP