Домусчиев: Ще подкрепя Борислав Михайлов за президент на БФС, кандидатурите на Наско и Любо Пенев са абсурдни

13 Октомври 2017 | 22:43
0 коментара
Спорт

Кирил Домусчиев даде интервю по наболели теми в родния футбол. Собственикът на Лудогорец говори за предстоящия конгрес на БФС.

На въпрос, кого ще подкрепите и как ви изглеждат кандидатурите на Наско Сираков или Любослав Пенев, Домусчиев каза: „Аз твърдо ще подкрепя Борислав Михайлов, ако той се кандидатира. Другите две имена за мен са абсурдни. Това са хора, които, ако може да ми кажете в последните 7-8 години какви мениджърски функции са имали, какъв бизнес са създали или направили... Това просто е абсурдно. Просто кандидатираме някого и... Председателят на българския футбол трябва да е авторитет – това е ок. Но той трябва да има мениджърски функции, трябва да е създал нещо в живота си, да е построил. Вижте Борислав Михайлов какво направи. Тази база е изцяло негова. Той осигури финансирането, преди това осигури земята, която получихме от правителството.Факт е, че той е признат и в УЕФА, тъй като го преизбират не за първи път. Това също значи, че там хората го ценят, а там прости хора няма. Борислав Михайлов да е там сред управителите не е случайно. Не можем да го зачеркнем, защото ЦСКА не е шампион или Левски не е шампион.

На въпрос, кой стои зад тези кандидатури, Домусчиев отговори: „Стои кръгът Царско село, определени президенти на клубове. На всички им е ясно това нещо, не сме паднали от Марс. Аз съм съгласен, нека има кандидатури, но да са такива с качества. И тогава всеки един от делегатите на Конгреса на база на какво е постигнал Борислав Михайлов и какви са визиите на евентуалните кандидати. Това, че си бил добър футболист, не значи, че ще станеш добър треньор.

На въпрос, съобразавят ли се всички с вас и Лудогорец, след като Венци Стефанов каза, че вие сте Краля Слънце и с вас всички се съобразяват, Домусчиев отговори: „Този човек няма как да го коментирам. Аз смятам, че общо взето той разсмива медиите и от него сериозно нещо не можеш да чуеш. Типично за българския футбол е, че всеки един президент или треньор намира някъде другаде оправданията. Винаги му е виновен БФС, съдиите, виновни са му слънцето, тревата, но никога грешката или вината не е... В Испания Барселона и Реал Мадрид винаги ги обвиняват, в това, че доминират и в какви ли не прегрешения. Ние в България сме Лудогорец, нормално е другите клубове или някои клубове да не им харесва, че побеждаваме и се развиваме. Завистта е нещо много типично за Балканите. Нищо не ме изненадва и не ме учудва. Има много пристрастни медии, които са свързани с даден клуб, президент или кръгове. Нормално е да се изсипва каква ли не помия върху нас, но в крайна сметка животът продължава. Ние играем, представяме се достойно в Европа. Малко български клубове са го правели в последните 20 години. Така че кучетата си лаят, керванът си върви.“

Домусчиев говори и за ЦСКА 1948: „Симпатизирам на този отбор. Това са хора като мен, които са цесекари и не могат да приемат измамата, която се направи с Литекс, Етрополе и т.н., а нямат пари да си платят даже марката, която ужким спечелиха на търг. Харесвам тези ентусиасти, които с момчета като Вальо Илиев, който е израснал на “Армията”, тръгнаха по законовия път нагоре. Стъпка по стъпка си вървят към елита.”

“Ако аз подкрепям ЦСКА 1948 финансово, това веднага ще се усети - и от бюджета, с който разполагат, и от спонсорите, с които работят. Във футбола ни има много интриги и е нормално, когато не приемам ЦСКА-София за наследник на ЦСКА, да се споменава моето име”, завърши бизнесменът.БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP