Домусчиев: Медиите да получат финансиране от държавата заради коронавируса

27 Март 2020 | 10:15
1 коментара
Бизнес

Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и собственик на "Нова телевизия" Кирил Домусчиев предлага медийният бранш да бъде включен сред критичните сектори, които трябва да получат подкрепа от държавата заради разпространението на коронавируса.

Бизнесменът обясни, че медиите трябва да бъдат включени в правителственото постановление, в което ще се уреди които бизнеси да бъдат финансирани с 60% от разходите за заплати.

Медиите са поставени пред риска да не получават доходи от реклами заради спиране на редица бизнеси. Не изключвам да има фалити на медии, включително и телевизии. да се стигне до съкращения на хора, работещи в медиите. надявам се медиите да бъдат включени в мерките на правителството", казва Домусчиев в интервю за "24 часа".

Днес ще заседава Националният съвет за тристранно сътрудничество, на който представители на правителството, на работодателските съюзи и на синдикатите ще обсъдят проекта на правителственото постановление. В първоначалния му вариант в обхвата на мерките бяха включени търговията, туризма, културата и спортът, а след това бяха добавени строителството и преработващата промишленост. Частните културни начинания, както и хората със свободни професии също настояват да бъдат включени. Извън обсега са операциите с недвижими имоти, търговията на едро и други.

Добавени коментари

Пенков публикува:
27 Март 2020 | 13:28
Абе НЕНАСИТНИКО ОЛИГАРХ,кой те караше да купуваш телевизия кято не беше върнал близо 100 млн. лева на държавата от Български морски флот.И сега пак искаш държавата да ти издържа телевизията,а ти по цял ден да ни облъчваш с лъжи колко добре си живеем и че от сегашните няма по-добри.ИЗМАМНИК!До вчера се хвалеше че имаш и американски паспорт,а сега че си най-честния българин!Марш от България и ти и половината измамници от КРИБ,без вас ще се справим по-бързи,кръвопийци народни!

Добавете Вашия коментар

TOP