Домоуправителят на бл. 55 в жк „Запад“, Б. Безев: Близо 3 м. чакам зам. кметът инж. Тунева да прати комисия за дупките и да изравнят терена около входа

30 Юни 2019 | 08:40
0 коментара
Общество

„Близо 3 месеца след среща със зам. кмета по строителството инж. Е. Тунева чакаме обещаната от нея комисия да дойде на оглед“, това заяви пред репортер на вестник „Струма“ домоуправителят на блок 55 в жк „Запад“, бившият вратар на ФК „Пирин“, Борис Безев.

В средата на април той алармира чрез „Струма“, че месеци наред се върти в омагьосания кръг на бюрокрацията в опити да издейства да се положат плочки или асфалт пред блока им, за да могат майките с колички и децата с велосипеди да се движат спокойно,  и да се попълнят дупките, в които при дъжд се образуват огромни локви.

„Точно в тази дупка приятелят ми вчера спука гума на колата си“, показа Димитрина Чакърова, която също живее в бл. 55. Непредвидените им разходи ще са между 70 и 100 лв. „Няма смисъл да завеждаме дело, дори да спечелим, ще изгубим повече заради времето, което ще трябва да отделим за съдебните дела, и на практика пак ще сме на загуба“, прецени младата дама.

"Още когато блокът ни се санираше, бяхме вторият саниран блок в Благоевград, се взе решение да се изглади тук площадката, да се заравни и камъняците и дупките да ги няма“, припомни Борис Безев и изля болката си: „Станах банален да ходя при Тунева, вече на мен ми е неудобно, а тя как го приема, не знам. Кметът Камбитов положи толкова много усилия за санирането на блоковете в града и не знам защо и другите служители не взимат присърце проблемите на гражданите. С количката как да минат майките през локвити и по тези камъни?! При последната ни среща преди близо 3 м. зам. кметът Тунева обеща да прати комисия, това беше в началото на април, но и до днес никой не е идвал! Тревата стои, наоколо косят, но при нашия блок не идват. Миналата есен имаше среща при кмета за кампанията „Ти предложи, кмете изпълни“. Писахме предложения, всичко съм описал, но досега нещата си стоят постарому, без никаква промяна. Разказах и преди пред „Струма”, че пред министър-председателя Бойко Борисов на церемонията по откриване на блока ни преди 3 г. обещаха не само да подравнят площадката наоколо, но и да поставят 2-3 пейки, още чакаме да се случи. 75 семейства живеят тук, това си е едно малко село, всеки ден хората ме питат какво става. Като поемат обещания от администрацията, редно е да ги спазват!“, разочарован е домоуправителят Б. Безев.

Веднага след сигнала на „Струма“ от общината изпратиха комисия от експерти да преценят степента на нарушенията по пътната настилка и належащите ремонтни дейности. До средата на юли компрометираната настилка ще бъде възстановена, но за да стане това, живеещите в блока ще трябва да премахнат строителните отпадъци, които са струпали в района, за да се осигури достъп и работна площ на машините, заявиха от кметството./в. Струма

ДИМИТРИНА АСЕНОВА




Д. Чакърова показва дупката, в която гръмнала гума на колата на приятеля й

Добавете Вашия коментар

TOP