Домашен терор: Съпруг изпочупи ръцете на половинката си с бухалка

02 Април 2019 | 13:01
0 коментара
Криминално

53-годишен криминално проявен и осъждан е задържан за нанасяне на побой над приятелката си в Драгоман.

Бабаитът изпочупил ръцете на половинката си, заради което тя се е озовала в болницата.

Сигналът за поредното домашно насилие е подаден към 1.50 часа на 1 април. Служител на бензиностанция в Драгоман се обадил в полицията за това, че в обекта е дошла за помощ жена с видими рани от побой, сочат данните на МВР. На място незабавно са били изпратени служители на РУ - Сливница, които веднага извикали екип на Спешна помощ.

39-годишната жена разказала пред униформените, че около полунощ мъжът, с когото живее на семейни начала, ѝ нанесъл побой с дървена бухалка.

Пострадалата жена е била транспортирана в столична болница с фрактури на двете ръце, без опасност за живота. Въпреки опита му да се укрие от органите на реда, 53-годишният насилник е задържан след няколкочасово полицейско издирване.

В хода на образуваното по случая досъдебно производство е извършено претърсване на домашния му адрес, откъдето са иззети дървена бухалка, дръжка за брадва и др. веществени доказателства, съотносими към извършеното криминално деяние. След оказана медицинска помощ потърпевшата доброволно е напуснала болничното заведение.

Извършената по случая справка сочи, че автопатрул на РУ - Сливница няколко пъти се е отзовавал на подадени от нея във времето сигнали на тел. 112 за домашен скандал и тормоз, за които впоследствие е отказвала да внесе официално жалба.

В резултат на експедитивните действия на разследващия екип и своевременен доклад на събраните доказателства в Районната прокуратура, още същия ден рецидивистът се е сдобил с обвинение за причиняване на средна телесна повреда при условията на домашно насилие, според най-новите промени в Наказателния кодекс.

С прокурорско постановление на обвиняемия е наложена 72-часова мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Според завишаването на наказанията в НК за убийство при условия на домашно насилие извършителят отива доживот зад решетките.

Добавете Вашия коментар

TOP