“Домашен арест“ за гамена потрошил предното стъкло на автобус в Благоевград

11 Октомври 2019 | 17:18
0 коментара
Криминално

На 11.10.2019г.,Районен съд – Благоевград взе по отношение на В.Г.С мярка за неотклонение „домашен арест“ по частно наказателно дело №20191210201862.

Мъжът е обвинен по чл.216,ал.1 „унищожаване или повреждане“, за това, че на 7.10.2019г.на автобусна спирка в Благоевград, след пререкания с жена- контрольор, е счупил предното панорамно стъкло на градски автобус.

При определяне на взетата мярка за неотклонение, съдът отчете, че по делото са събрани доказателства за съпричастността на обвиняемия с посоченото престъпление от една страна, а от друга, че поведението му е било провокирано от непремерено и неправомерно поведение на кондуктора в автобуса, който първи е повредил семейния автомобил на В.С./надраскал същия с ключ/, а в последствие се е изплюл в лицето на бременната му съпруга.

В тази връзка, съдът прие поведението на обвиняемия като ответна реакция в защита на бременната му съпруга, макар и непремерена и неправомерна такава и за това, въпреки съдебното минало на В. С. , не счете, че в този случай има основания за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и определи по-леката мярка по закон „Домашен арест“.

Добавете Вашия коментар

TOP