Догони го, ако можеш: Борисов чупи рекорди! Профилът му във Фейсбук...

02 Септември 2017 | 09:32
4 коментара
Любопитно

Политик и муха се убиват с вестник, казваше Бранислав Нушич. В последните години обаче  не вестникът, а Фейсбук върши идеална работа за постигане на всяка  цел.

В социалната мрежа  вървят дискусии,  вихрят се словесни войни, споделят се радости и неволи.

Почти всички политици вече си имат личен или служебен профил. В САЩ стартира специално приложение на Фейсбук, което свързва гражданите с властта. Създателят му Марк Зукърбърг посочи огромната роля на социалните мрежи във отношенията между управляващите и хората. Една от най-обсъжданите теми са публикациите на Доналд Тръмп в Туитър. Двете комуникационни системи заедно с приложението Инстаграм станаха източник на официални съобщения, пише "Марица".

  Ето какво е отношението на българските политици и пловдивската местна власт към социалните мрежи:  

Нечуван рекорд от близо пет милиона харесвания  във Фейсбук е постигнал премиерът Бойко Борисов. Новината съобщи пиарът му Севделина Арнаудова в социалната мрежа. И написа шеговито: "Догони го, ако можеш :))" На страницата си Борисов  пуска съобщения и снимки за дейността си като премиер и председател на ГЕРБ, както и за постиженията на правителството. Ако искате да видите и чуете какво точно е говорил при едно или друго посещение, може да си пуснете видео, страницата му е пълна с клипчета. Премиерът има 191 054 последователи. 

Едни от последните му постове са свързани с визитата на френския президент Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит в България.  Под снимките и видеоклиповете коментарите са само позитивни : „Няма друг такъв държавник от новата история на България, който да е постигнал толкова много в международен план!”,  „Невероятно топло посрещане направихте, г-н Борисов, просълзих се! НЕВЕРОЯТЕН СТЕ!!! „Велик сте г-н Борисов - адмирации”. „Бойко Борисов е най-уважаваният български лидер в Европа през новата история на България!”. Премиерът е пуснал снимки и видео и от инспекцията  на строителните работи по разширяването на републиканския път Пловдив - Асеновград, както и по казуса „Калиакра”, а коментарите са: „Браво, г-н Премиер, за пореден път доказахте,че сте човек, родолюбец и политик!” и „Неспиращият двигател си и ние сме с теб във всичките начинания на ГЕРБ, защото обичаме България !!!”.

За разлика от премиера, вицето му  Томислав Дончев не е толкова активен във Фейсбук, ала си е направил интересно представяне: "Бивш кмет, министър, народен представител, член на ЕП. Сега вицепремиер. Но преди всичко - буден гражданин в България". Има 11 202 последователи. На профила си пуска предимно снимки от планини и върхове, които е изкачил в България, и от работата си като министър. Един от последните му постове гласи: „ Благодаря на всички, които търпяха трудния ми характер през всичките години, докато навърша пълнолетие”. И е с дата 6 август - рождения ден на  Дончев. 

Вицепремиерът Екатерина Захариева е следвана от  6200 души във Фейсбук профила си. Също публикува снимки от срещи и визити в страната и зад граница. За разлика от другите си колеги, тя намира време  да отговори на Фейсбук приятелите си. Пазарджиклийката  има и официална страница, следвана от  3300 души. 

Личен профил и страница си е направил и вицепремиерът от Обединени патриоти Красимир Каракачанов. В страницата, харесвана от  18 693-ма, поства свои участия в предавания или официални срещи. Задължително материалите са придружени с видео. Личният му профил е  следван от 4566 души, но Каракачанов явно няма време за Фейсбук приятелите си и не публикува нищо в него. Затова пък те пускат снимки с вицепремиера и коментари по различни теми. 

Другият вицепремиер от Обединени патриоти  Валери Симеонов е много активен във  Фейсбук. В страницата си обсъжда с най-малки подробности мерките за проблема с ромите в Асеновград, отчита изпълнените ангажименти към асеновградчани и се хвали, че в ромския квартал има денонощна приемна на МВР. „Няма недосегаеми и в Приморско - поздравления за институциите, провели нощната акция!”- гласи един от постовете му, свързани с акция” Тишина”, която стартира по Черноморието. Началото  бе дадено в нощта на 11 срещу 12 август, а в социалната мрежа се похвали, че Слънчев бряг  се е превърнал в синоним на нормален и тих европейски курорт, защото са тръгнали мащабни проверки по заведенията, а един от баровете, който е имал над 20 акта за нарушения, е затворен. Информацията е коментирана от над 370 души. След това уточнява, че „налагането на закона по Черноморието има пълната подкрепа както на премиера Борисов, така и на прокуратурата”. На 17 август пък е написал: "Когато 90 % от бургаските плажове се държат от Маргините, Маджо и Радо Слънцето, да протестират техните служители срещу налагането на закона е все едно Ал Кайда да протестира пред Европейската комисия!”. 

От останалите 16 министри шестима нямат личен и служебен профил. Това са: Владислав Горанов - финансов министър, Бисер Петков - министър на труда и социалната политика, Красимир Вълчев - министър на образованието, Николай Петров - министър на здравеопазването, Румен Порожанов - министър на земеделието, и Емил Караниколов - министър на икономиката. 

Страницата на Лиляна Павлова - министър на българското председателство на Съвета на ЕС,  е харесвана от най-много хора - 26 541. Всички министерства имат официални страници в социалната мрежа, изключение прави само земеделското.

БЛИЦ

Добавени коментари

Аз пък... публикува:
03 Септември 2017 | 13:56
...въобще няма да слизам на неговото ниво,камо ли да го гоня!Нека се гони с "бистришките тигри" и с физкултурника.
Димитров публикува:
02 Септември 2017 | 14:14
Колко минимални пенсии струва тази статия?
РАЙНА публикува:
02 Септември 2017 | 13:12
СПОРЕД МЕН СЪЩО СА МНОГО ПОВЕЧЕ ОТРИЦАТЕЛНИТЕ МНЕНИЯ ЗА ББ,ОТКОЛКОТО ПОЛОЖИТЕЛНИТЕ-СТИГА ЛЪЖИ И ИЗМАМИ!!!
Петър Неделчев публикува:
02 Септември 2017 | 11:46
АКО ФЕЙСБУК СИ НАПРАВИ ТРУДА - ДА СЪБЕРЕ ВСИЧКИ ПСУВНИ, РУГАТНИ И ОПЛЮВАНИЯ - СРЕЩУ МАФИОТА И ИДИОТ - БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ - ТО ЦИФРАТА ЩЕ Е НАД 40 000 000/ЧЕТИРИДЕСЕТ МИЛИОНА/! ТАКА, ЧЕ ДРУГАРИТЕ ОТ МАЛЦИНСТВЕНАТА, МАФИОТО, ФАШИСТКО-КОМУНИСТИЧЕСКА, ЖИВКОВИСТКА ПОЛИТЧЕСКА ПОГРЕБАЛНА АГЕНЦИЯ ГЕРБ/ГРОБ/ГЕПИМ ОТНОВО СТАНАХА ЗА РЕЗИЛ! МАЛКО СТЕ, НАГЛИ СТЕ, ТЪПИ СТЕ, ЛЪЖЛИВИ СТЕ, КРАДЛИВИ СТЕ - ГРОБАРИ НЕЩАСТНИ!

Добавете Вашия коментар

TOP