Доброто в нас: Ученик от Хаджидимово дари наградата си на възрастна жена

22 Декември 2019 | 11:39
0 коментара
Общество

Единадесетокласникът от Хаджидимово Георги Спахиев избра да помогне с получената парична награда от кмета на община Хаджидимово на възрастна самотна жена пред това да си купи коледен подарък или други глезотии, пише infomreja.bg

Наградата той получи за спечеленото от него първо място за презентация на патронния празник на училището му – 7 декември. Още тогава ученикът се зарича, че тези пари ще ги дари на някой възрастен човек в нужда, за да му достави щастие за Коледа.

Така и направи. Вчера младият Георги е закупил продукти от първа необходимост за възрастна и болна жена от Хаджидимово.

Постъпката му успя да стопли душата на баба Данче. Като повечето възрастни хора, тя също трудно успява да свърже двата края с малката си пенсия.
Възрастната жена едва сдържа сълзите си пред топлия жест на младежа.

„Коледа е най-светлият християнски празник, защото заедно със Спасителя се ражда и Надеждата във всяко сърце, надежда за доброта и любов между хората. Магията на този празник можем да усетим само ако станем съпричастни към съдбата на сирачетата, на болните и на хората в нужда. Аз го направих! Направете го и вие! Нека бъде по-добри!“, е посланието на Георги към всички в навечерието на празника. „На Коледа стават чудеса!“, вярва той.

Добавете Вашия коментар

TOP