Добрите новини! До седмица приключва ремонтът на площада в Благоевград, областният център с най - модерно видеонаблюдение в страната и още...

19 Ноември 2018 | 15:30
1 коментара
Общество

На 26 ноември основният ремонт на площада в Благоевград ще приключи. Строителството на ул. “Марица” е в просрочие, но няма да се забави повече от 5-6 дни от предвиденото.

Добрата новина за благоевградчани обяви лично кметът Атанас Камбитов днес.

Той допълни, че в средата на декември се очаква да има подписан договор с единствения кандидат по обществената поръчка за изграждане на видеонаблюдение на Благоевград, това съобщи днес на пресконференция кметът Атанас Камбитов.

„Ако това стане, до края на следващата година ще имаме най-модерната система в  България”, категоричен бе градоначалникът и конкретизира, че в подетата от него кампания „Ти предложи – Кмете, направи”, чийто край е след три дни, до момента са постъпили над 60 предложения.

В края на декември завършва строежът на социалните жилища в кв. “Освобождение” и започва обзавеждането им, така че до март общината ще разполага с нови 172 апартамента за нуждаещи се, допълни управникът.

Обмислят се нови линии на градския транспорт в кв. “Освобождение” и между кварталите “Еленово” и “Струмско” по бул. “Яворов”, каза още кметът Камбитов.

Строителството на подлез към кв. “Грамада” се планира да започне в края на идната пролет, а за облекчаване на проблема с паркирането в областния център на Пиринско се обсъждат варианти с монтиране на мобилни-двуетажни гаражи.

Добавени коментари

!!! публикува:
19 Ноември 2018 | 17:15
Насо-Тиквата

Добавете Вашия коментар

TOP