Добрият пример: Конкурс за най – добра домашна работа в 9 ОУ „Пейо К. Яворов“ в Благоевград

22 март 2020 | 18:23
0 коментара
Добрият пример: Конкурс за най – добра домашна работа в 9 ОУ  „Пейо К. Яворов“ в Благоевград

Страхотна инициатива на ръководството на  Девето основно училище  „Пейо К. Яворов“ в Благоевград! 

Директорката г-жа Василка Величкова, подкрепена от колегите си, реши да стимулира онлайн обучението на своите ученици. Организира  конкурс за най – добре направена домашна работа.

Учениците трябва да изпращат материалите си всеки ден, а след като приключи нововъведеното дигитално обучение ще бъдат подредени най-добрите домашни. Трудът на децата ще бъде  изложен в училището на изложба, като снимките  ще бъдат публикувани и онлайн.

„Има и награди за най-активните ученици – електонни устройства, тъй като много от децата на този етап използавт телефоните и таблетите на родителите си, и по този начин  родителите ще бъдат облекчени, а децата – щастливи!“, съобщи за ТВ Дартс г-жа Величкова.

Тя коментира, че  най-трудно е при първокласниците, защото се налага родителите да учат заедно с децата.

„ Много добре си вършат работата колегите и се вижда все по- голяма активност от страна на учениците. Все пак има някои ученици, които се включват, но не участват активно. Затова реших, че е добре да има такава инициатива, с цел по-активното участие по време на самите уроци, защото учителите си имат програми и започват по определено време и отсреща не трябва да е половината клас, а целият клас. Инициативата ще продължи до края на дистанционното обучение. Всеки ден ще се изваждат най – добрите неща. Ще има награди. Най-малкото ще им дадем по един таблет на най- активните ученици.“ – сподели директорката на училището.

„ Много работят колегите, страхотни са! Ами ресурсните учители. Гледам един видео урок … ами то детето как се радва, че вижда любим учител. Има деца , които са по – затворени и те не допускат всеки до тях. И сега, когато го няма точно техния учител, е много страшно , но като си го види на екрана и …  просто чувството е неописуемо. Имаме група за ресурсните учители и те работят по цял ден с визуален контакт. Отделно им пускат в групата онлайн упражнения. Тези деца не могат без човека , който ги обгрижва. Те искат конкретен човек да виждат. И за това сега е най- трудно за тези деца. Справят се колегите. Искам  да се знае, че ето сега се видя какво правят медицинските работници и учителите! Бъдете здрави!“ – допълни г-жа Василка Величкова./ТВ Дартс/


Добавете Вашия коментар!